انتظارات جامعه قرآنی استان کرمان از رئیس‌جمهور
کد خبر: 4077399
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۱۱

انتظارات جامعه قرآنی استان کرمان از رئیس‌جمهور

جامعه قرآنی استان کرمان در آستانه سفر رئیس‌جمهور به کرمان دغدغه‌های خود را مطرح کردند که ساخت دانشگاه علوم قرآنی، حل مشکلات مالیاتی مؤسسات قرآنی و حمایت از فعالان قرآنی از مهمترین این دغدغه‌ها بود.

حجت الاسلام رئیسیجامعه قرآنی استان کرمان برای انجام بهتر فعالیت‌های خود دغدغه‌ها و مشکلاتی دارند و امروز که مقصد سی‌ویکمین سفر استانی رئیس‌جمهور کرمان است امیدوارند این مسائل نیز بررسی شود و مورد توجه قرار گیرد.

حجت‌الاسلام احمد دوست‌محمدی، رئیس اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات کرمان در گفت‌وگو با ایکنا، در این زمینه گفت: جامعه قرآنی استان کرمان دو بخش است بخش اول حافظان و قاریان استان که جمعیت بسیاری هستند و گروه دوم مؤسسات و خانه‌های قرآن که هر کدام انتظارات جداگانه‌ای را می‌توانند داشته باشند.

وی بیان کرد: با توجه به اینکه مؤسسات قرآنی بیش از دو سال متأثر از مشکلات کرونا بودند در حال حاضر در رکود به سر می‌برند و نیاز به یک حمایت جدی دارند تا بتوانند فعالیت خود را از سر گیرند. تقریباً حدود ۳۰ درصد مؤسسات به حالت نیمه تعطیل درآمدند که نیازمند حمایت مادی و معنوی هستند. این مؤسسات با تسهیلات کم‌بهره می‌توانند خود را بازسازی کنند و مسئولان باید برای این امر اهمیت قائل شوند.

مؤسسات قرآنی، مشمول معافیت مالیاتی شوند

حجت‌الاسلام دوست‌محمدی حمایت‌های همه‌جانبه در زمینه امور مالیاتی و بیمه‌ای را مهم دانست و گفت: مالیات و امور دارایی شرایط پیچیده و سختی دارد و مؤسسات باید دفتر مالی و حسابدار داشته باشند تا مشمول معافیت‌های مالی شوند اما وقتی یک مؤسسه توانایی مالی ندارد که یک دفتر مالیاتی را تکمیل کند روا نیست که مشمول مالیات شود. درخواست ما این است قانونی تدوین شود که صرف پرکردن اظهارنامه مالیاتی و خوداظهاری مؤسسات قرآنی، مشمول معافیت مالیاتی شوند.

وی ادامه داد: درخصوص واگذاری زمین و مکان مناسب به مؤسسات و خانه‌های قرآن برای انجام فعالیت‌های خود، وزارت مسکن و شهرسازی می‌تواند تمهیداتی را مدنظر قرار دهد تا برای انجام فعالیت‌های قرآنی در یک منطقه زمین و مکانی واگذار شود.

رئیس اداره امور قرآنی سازمان تبلیغات کرمان با تأکید بر در نظر گرفتن امتیازات ویژه برای حافظان و قاریان قرآن برای جذب در ادارات مختلف و اجرایی کردن طرح‌های گذشته در این زمینه، گفت: یکی از نکات دیگر، طرح‌هایی است که به ادارات و نهاد‌های متولی امور قرآنی واگذار می‌شود که توقع می‌رود این طرح‌ها به صورت عادلانه به همه مؤسسات واگذار شود.

وی در نظر گرفتن کمک هزینه اجاره‌بها و تجهیز امکانات مؤسسات قرآنی را مورد توجه قرار داد و گفت: بیمه فعالان و مربیان مؤسسات قرآنی از نکات دیگری است که باید به آن توجه شود، زیرا این افراد درآمد ثابت ماهیانه‌ای ندارند بنابراین ضروری است این موضوع مورد عنایت ویژه قرار گیرد.

احداث دانشگاه علوم قرآنی در استان کرمان

رضا فتحی‌زاده، رئیس گروه قرآن وعترت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان در خصوص دغدغه‌های جامعه قرآنی کرمان گفت: یکی از مهمترین درخواست‌ها برای ارتقای فرهنگ قرآنی در استان کرمان، احداث دانشگاه علوم قرآنی در استان است که در دوره‌های گذشته کلنگ احداث آن زده شد اما با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی رها شد که درخواست داریم ساخت و تکمیل آن مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین حمایت از مؤسسات و فعالان قرآنی استان که در ایام کرونا آسیب دیدند را مورد توجه قرار داد و گفت: تعداد قابل توجهی از مؤسسات مکان و تجهیزات مناسب ندارند برای مکان در خواست ما این است که از محل حسینیه‌ها، تکایا، مساجد و مدارس استفاده شود که نیاز به ورود دولت دارد.

استعدادهای قرآنی کشف شوند

مهدی مظهری صفات، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکل‌های قرآن و عترت استان کرمان نیز به ایکنا گفت: همان‌گونه که حجت‌الاسلام رئیسی در مدت حضور خود در آستان قدس سبب تحول شدند و آن دخیل کردن همه جوانان و مردم در اداره آستان قدس بود انتظار داریم این امر در تشکل‌ها و جامعه قرآنی نیز پیاده شود.

وی افزود: استعدادهای درخشانی در حوزه‌های مختلف قرآنی، گروه‌های تواشیح و... در شهرستان‌ها و حتی نقاط محروم و دورافتاده وجود دارد که در انزوا هستند و باید از این استعدادها استفاده شود. در محرومترین نقاط استان از جمله چاه‌دادخدا حافظان قرآن برجسته‌ای وجود دارد اما مورد توجه قرار نمی‌گیرند و امیدواریم توجه ویژه‌ای به مناطق محروم شود و مشابه حرکت انقلابی که در آستان قدس انجام شد را در فعالیت‌های قرآنی کشور شاهد باشیم.

انتهای پیام
captcha