در آیین رسمی آغاز سال تحصیلی حوزه علمیه استان تهران آیتالله رشاد از ترویج دوزیستی برخی طلاب و پرهیز آنها از پوشیدن لباس روحانیت انتقاد کرد و آیتالله اعرافی بر تاریخ هزار ساله حوزه و هویت آن تاکید کرد.
در نظر ابن سینا، نفس حاضر در اجسام، صورتی است برگرفته از خارج و نه برآمده از درآمیختگی عناصر چهارگانه. این صورت را اجسام عنصری تنها آن هنگام میتوانند پذیرفت که تضادّ پیشاترکیبیِ عناصرشان چنان کم شود که برای پذیرش نشانههای حیات از جوهر غیرمادی آماده شوند.
توجه به اطوار انسانی میتواند آدمیان را خلاقتر و تازهتر و کارآمدتر کند و اینکه در وصف بعضی از زنان کلمه اطواری را به کار میبرند نشان آن است که برخورداری از این صفت و پرورش آن، کمالی است در نوع انسان.
به قول امیرالمومنین(ع) ما به خاطر ظلمی که به خودمان کردیم، ظلمی که اجداد ما کردند، مردمی از میان همین امت مسلمان کردند، امام از میانشان رفت، مردمی که به خودشان ظلم میکنند در حق خودشان، آرام آرام مستعد محرومیت از دیدار حجت خدا میشوند.
پژوهشگر مهدویت ضمن اشاره به ماجرای شهادت امام عسکری(ع) و آغاز امامت حضرت مهدی(عج) توضیح داد که چرا آن امام، جواب نامه شیعیان را به خط پدرش امام عسکری(ع) مینوشت.
بهشت به اهل تقوی تعلق دارد چه از آن دور باشند و چه نزدیک، ایشان به جانب بهشت میرود اما در روز قیامت و ظهور آدمی در نشئه دیگر حیات، بهشت به بهشتیان و جهنم به اصحاب جهنم نزدیک میشود.
کارشناس مسائل فقه نظام گفت: نظامات ما نباید به نحوی طراحی شوند که انسان بگوید این نظامات باعث شدند من رباخوار شوم؛ در واقع انسان مسلمان در یک نظام اسلامی نباید بهانهای برای انجام کارهای غیرشرعی داشته باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امام حسن عسکری(ع) در دوره حساس منتهی به غیبت با طرح این مسئله شیعه را نجات دادند و با هدایت و رهبری شیعیان از طریق یک شبکه گسترده به نیازهای فقهی، علمی و اعتقادی جواب میدادند و شیعه را در مسیر صحیح قرار دادند.
عارفان و صوفیان بلندمرتبه مردم را به ترک دنیا دعوت نمیکردهاند و اگر در سخنانشان چنین اشاراتی به ترک دنیا هست مقصودشان از دنیا همان غفلت و بیخبری و استغراق در تعیّنات مادی و دور ماندن از لذات معنوی است.