سیاست منزوی کردن ایران در دولت سیزدهم به فراموشی سپرده شد
کد خبر: 4199293
تاریخ انتشار : ۲۲ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۰۳
بهادری جهرمی:

سیاست منزوی کردن ایران در دولت سیزدهم به فراموشی سپرده شد

سخنگوی دولت با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: سیاست منزوی کردن ایران که سال‌های قبل در دستور کار غربی‌ها بود، در این دولت به فراموشی سپرده شد.

نشست سخنگوی دولت با فعالان سیاسی استان فارس، شیرازبه گزارش ایکنا از فارس، علی بهادری جهرمی، سخنگوی دولت عصر امروز، 22 بهمن در سفر به شیراز و نشست با فعالان سیاسی استان فارس با بیان اینکه دولت در مسیر سختی شروع به کار کرد، گفت: این دولت در بدترین وضعیت اقتصادی و تحریمی کار خود را آغاز کرد.

وی با اشاره به صبغه مردمی دولت سیزدهم افزود: در این دو و نیم سال، رئیس جمهور همواره بین مردم دیده می‌شود. در اوج کمبودها و مشکلات، میان مردم است. در سطوح و حوزه‌های مختلف میان کارگر و دانشجو و بیماران حضور دارد. با این اقدامات مردم هم مسئولان را از جنس خودشان می‌بینند و گفتمان جمهوری اسلامی را به یاد می‌آورند.

بهادری جهرمی در عین حال با ذکر این نکته که برای برطرف شدن آثار زخم‌های گذشته گذشت زمان نیاز است، گفت: دولت سیزدهم به جای شعار کلید مشکلات در بیرون است، شعار کلید مشکلات در دست مردم است را پیش گرفته است.

وی با بیان اینکه دولت مردمی سیزدهم بسیاری از رویکردهای خود را با حضور مردم پیش برده است، افزود: سال‌ها رشد کشاورزی و مسکن ما منفی بود اما در سال جاری، رشد ما در هر دو مورد مثبت شده است.

سخنگوی دولت با تصریح اینکه کارهای خوبی انجام شد تا مردم میدا‌ن‌دار شوند، گفت: طی دو سال و نیم گذشته با همت مردم، کمبود گندم برطرف شد یعنی طبق سیاست دولت سیزدهم، به‌جای اعطای یارانه واردات گندم و کمک به کشاورز خارجی، قیمت خرید تضمینی گندم را بالا بردیم تا به کشاورز داخلی کمک شود.

بهادری جهرمی در ادامه با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم نیز گفت: سیاست منزوی کردن ایران که سال‌های قبل در دستور کار غربی‌ها بود، در این دولت به فراموشی سپرده شد. در دولت قبل می‌گفتند با تعامل با جهان می‌خواهیم چرخ مملکت را بگردانیم اما نتیجه این شد که معاملات خارجی ما به ۸٠ میلیارد دلار یعنی به کمترین حد ممکن در سال‌های اخیر رسید اما امسال این مقدار به ۱۱۲ میلیارد دلار رسید که رکوردی بی‌سابقه در تاریخ کشور است.

وی با طرح این سئوال که چگونه دولت سیزدهم در تحریم‌ها توانست این اقدامات را انجام دهد، افزود: این کار با حضور مردم میسر شد. به عنوان مثال بیش از ۱۷ میلیارد دلار پروژه اقتصادی پیشران در نقاط مختلف کشور با همکاری شرکت های بزرگ و تخصص نیروهای مردمی و با ایجاد زیرساخت‌ها توسط دولت انجام شده است.

سخنگوی دولت تأکید کرد: دولت سیزدهم مردمی عمل کرد و می‌کند زیرا از ابتدا مسیرش همین بوده است و این مسیر را هم ادامه خواهد داد.

وی با بیان اینکه درباره مسائل معیشتی یکسری مشکلاتی وجود دارد اما در مجموع، در دو سال و نیم دولت سیزدهم با  توجه به فضای بحرانی که کار را تحویل گرفتیم، اقدامات خوبی انجام شده است، ادامه داد: دولت قبل شرایط سختی را ایجاد کرده بود. تورم ۶٠ درصدی داشتیم که رئیس کل بانک مرکزی می‌گفت به بالای صد در صد می‌رود اما دولت سیزدهم تمام قد پای کار آمد، با اینکه در اوج کرونا بود و تمرکز اصلی روی مسئله واکسن بود، اما اقتصاد فراموش نشد.

سخنگوی دولت یادآور شد: در ۷ ماه ابتدایی کار دولت، تورم ۶٠ درصد بود که قرار بود به ۱٠۳ درصد برسد اما به ۴٠ درصد رسید. در حالی که جنگ روسیه و اوکراین هم جهان را دچار تورم کرده بود. ما ناچار بودیم اصلاح اقتصادی هم انجام بدیم.

بهادری جهرمی با بیان اینکه با افزایش فروش نفت و فعال کردن کسب و کارها، تورم را تا ۴٠ درصد کاهش دادیم و همچنان هم رو به کاهش است، گفت: حال اقتصاد در حال بهتر شدن است گرچه درمان هنوز کامل نشده است اما مسیر درمان در حال طی شدن است.

وی با تصریح اینکه رشد اقتصادی ما از حدود صفر درصد میانگین دهه گذشته، در دولت سیزدهم به ۴.۵ درصد رسیده است، اظهار کرد: در حوزه‌های کشاورزی، انرژی و صنعت، از تراز منفی به مثبت رسیده‌ایم.

سخنگوی دولت با ذکر این نکته که از وضعیت بحران‌زده اقتصادی کار را شروع کرده و مدیریت می‌کنیم، افزود: ما وضع نرمالی را تحویل نگرفتیم که اکنون بتوانیم سریع کار کنیم البته قبول داریم سرعت حرکت باید بیشتر شود چون مردم از این دولت انتظار حرکت سریع‌تر دارند که منطقی است و این انتظار را می‌پذیریم اما فراموش نکنیم که دشمن هم از مانع تراشی برای پیشرفت کشور کوتاه نیامده است. اغتشاشات شش ماه سال گذشته را داشتیم که این آشوب‌ها هم همیشه به تورم دامن می‌زند.

 

بهادری جهرمی بر ضرورت اطلاع‌رسانی اقدامات دولت تأکید کرد و گفت: در این زمینه نیاز به کمک داریم. دستگاه اطلاع رسانی دولت به اندازه‌ای که توان دارد، تولید محتوا می‌کند اما رسانه ملی و نخبگان نیز در جهاد تبیین و بیان پیشرفت ها مسؤلیت مشترک دارند.

سخنگوی دولت در پایان به در پیش رو بودن انتخابات در ۱۱ اسفندماه سال جاری اشاره کرد و گفت: امیدوارم همگی شما در برگزاری هرچه بهتر انتخابات و مشارکت حداکثری تمام تلاش خود را به کار ببندید.

انتهای پیام
captcha