«پیک سحر»؛ روایت زندگی یک مرد انسان‌ساز
کد خبر: 4172039
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۰

«پیک سحر»؛ روایت زندگی یک مرد انسان‌ساز

مسئول قرارگاه جهادسازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه استان خوزستان گفت: کتاب «پیک سحر» روایت زندگی مرد انسان‌سازی است که از انسان‌های بزرگی الگو گرفته بود و خود الگوساز نوجوانان و جوانان بسیاری شد.

سردار معین زادهبه گزارش ایکنا از خوزستان، سردار محمود معین‌پور، مسئول قرارگاه جهادسازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه خوزستان در آیین رونمایی از کتاب «پیک سحر» (روایتی از زندگی مرحوم سردار حاج سید جبار موسوی) که جمعه هفتم مهرماه در مسجد حاج علوان اهواز برگزار شد، گفت: آنچه موجب ماندگاری پدیده دفاع مقدس شد و استقامت، پایداری و پیروزی ملت ایران را به دنبال داشت فرهنگ شهادت‌طلبی بود.

وی با اشاره به این‌که اولین مدافعان کشور در دوران دفاع مقدس مردم غیور خوزستان بودند، گفت: عشایر قهرمان عرب و عشایر قهرمان بختیاری با ابزار مختلف ابتدایی در مقابل دشمن جنگیدند. 

معین‌پور افزود: دشمنان تنها انقلاب را نشانه نگرفته بودند بلکه جبهه‌ای متحد و متشکل از احزاب مختلف می‌خواستند عرصه را بر انقلاب اسلامی تنگ کنند، اما آنچه خدا می‌خواهد با آنچه دشمنان خدا می‌خواهند فرسنگ‌ها فاصله دارد و دفاع و شهادت‌طلبی موجب شد که دشمن در جبهه‌ها ناکام بماند.

مسئول قرارگاه جهادسازندگی و محرومیت‌زدایی سپاه استان خوزستان تصریح کرد: خون شهدا مملکت را بیمه کرده و ما نباید غافل باشیم و پیام شهدا را با جان و دل بشنویم.

وی اظهار کرد: کتاب «پیک سحر» روایت زندگی مرد انسان‌سازی است که از انسان‌های بزرگی الگو گرفته بود و خود الگوساز نوجوانان و جوانان بسیاری شد. 

در ادامه، حجت‌الاسلام و المسلمین سید ابوالحسن حسن‌زاده، استاد حوزه گفت: امیدوارم کتاب‌هایی همچون «پیک سحر» الگویی برای ثبت خاطرات بزرگان دوران دفاع مقدس باشد چراکه این امر باعث ماندگاری و تداوم راه شهیدان می‌شود.

وی افزود: این قبیل آیین‌ها یادآور رشادت‌ها، از خودگذشتگی‎‌ها و دلاوری‌های نسلی است که کاری عظیم انجام داده‌‎اند. نام نیک سیدجبار موسوی برای همیشه در یاد و خاطره‌ها خواهد ماند و امیدواریم کتاب‌های این‌ چنینی آغازی برای معرفی هر چه بیش‌تر این انسان بزرگوار و زندگی دیگر شهیدان بزرگ دفاع مقدس باشد.

حسن‌زاده درباره خصوصیات اخلاقی سیدجبار موسوی گفت: جا دارد یادی از سیدجبار موسوی و خصوصیات اخلاقی ایشان کنم که اخلاص جزو بارزترین ویژگی‌های او بود. ای شهید به فضایل اخلاقی متعددی هم‌چون مردمی ‌بودن، اخلاق نیکو، فداکاری و... نیز آراسته بود.

همچنین علی هاجری، محقق کتاب «پیک سحر»، گفت: هدف امروز ما معرفی شخصیت‌های بزرگ و مبارز دوران دفاع مقدس، معرفی دستاوردهای انقلاب و تبیین معارف دفاع مقدس برای نسل امروز جامعه است.

وی با بیان این‌که شهدا از خود گذشتند و با اخلاص به خدا رسیدند گفت: آنها می‌دانستند اخلاص تنها راه موفقیت است. شهدا ارزش‌هایی را خلق کردند که نسل‌های آینده می‌توانند بهره بسیاری از آن‌ها ببرند.

هاجر با اشاره به این‌که کتاب «پیک سحر» هشتمین کتاب تاریخ شفاهی مرکز فرهنگی رسانه بیداری است گفت: این کتاب روایتی از زندگی سید جبار موسوی از مبارزان انقلاب اسلامی در دوره دفاع مقدس در اهواز است.

این نویسنده ادامه داد: اعتقاد ما بر این است که هر چه بیشتر به جمع‌آوری روایت‌ها و معرفی این قبیل آثار با محوریت بررسی زوایای مختلف زندگی مبارزان دوران دفاع مقدس پرداخته شود به طور قطع تاثیرات بسیار موثری در جامعه و برای نسل امروز خواهیم داشت.

یادآور می‌شود، زنده یاده سردار حاج سید جبار موسوی از سال ۱۳۵۶ به همراه جمعی از همفکرانش در تشکیلات مردمی به نام «پیک سحر» کار آگاهی‌بخشی به جوانان و نوجوانان خوزستانی به خصوص اهوازی را آغاز کرد. او پس از انقلاب و شروع جنگ به همراه شهید موسی اسکندری برای اولین بار ایده لشکر قدس خوزستان را در مسجد حاج علوان اهواز مطرح و سپس تاسیس کردند.

این سردار در سال ۶۲ از طریق سوریه به لبنان رفت و با کمک سید حسن نصرالله، سید امین موسوی و سید حسین موسوی در (یعفوفه) لبنان اردوگاه نوجوانان را راه‌اندازی کرد و در کادرسازی «شباب القدس» مشارکت جست و با ابوسلیم و ابو طلال، مسئول عملیاتی بعلبک لبنان، همکاری می‌کرد.

انتهای پیام
captcha