لزوم تدوین مشوق‌های اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذار در مناطق محروم هرمزگان
کد خبر: 4127086
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - ۱۶:۱۴

لزوم تدوین مشوق‌های اقتصادی برای جذب سرمایه‌گذار در مناطق محروم هرمزگان

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان با تأکید بر لزوم تدوین مشوق‌های اقتصادی برای حضور سرمایه‌گذاران ‌در مناطق محروم، گفت: حضور فعالانه مردم در جزایر و حضور سرمایه‌گذاران در مناطق محروم مانند بشاگرد نیازمند تأمین زیرساخت‌های اصلی و تدوین مشوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف است.

حجت الاسلام محمد عبادی زاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان

به گزارش ایکنا از هرمزگان، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد عبادی‌زاده، نماینده ولی‌فقیه در استان، ظهر امروز، 18 اسفندماه، در دیدار با وزیر اقتصاد که در دفتر امام جمعه بندرعباس برگزار شد، رابطه فقر و بیکاری را معنادار دانست و اظهار کرد: استان هرمزگان از نظر فقر و بیکاری در کشور رتبه اول را دارد که دلایل مختلفی ازجمله حضور سرریز جمعیت استان‌های مجاور برای توجیه آن مطرح می‌شود.

وی، با بیان اینکه رئیس‌جمهور به تزریق اعتبارات ویژه برای جبران عقب‌ماندگی‌های هرمزگان تأکید داشتند، عنوان کرد: اگر دولت‌ها توزیع اعتبارات به صورت عادی را در دستور کار قرار دهند تا سالیان آینده نیز شاهد شاخص‌های منفی اقتصادی در استان هرمزگان خواهیم بود به همین جهت دولت سیزدهم باید در تزریق اعتبارات ویژه برای جبران شاخص‌های منفی عنایت داشته باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان با اشاره به استقرار صنایع متعدد در استان هرمزگان، افزود: اگر بخشی از مسئولیت‌های اجتماعی صنایع به صورت هدفمند به سمت کمبودهای استان سوق پیدا کند، برخی از چالش‌های مهم استان برطرف می‌شود و‌ برای تحقق این امر نیازمند تدوین‌ ضوابط و بخش‌نامه‌هایی برای ضابطه‌مند کردن این فرایند هستیم.

عبادی‌زاده با بیان این نکته که مسئولیت‌های اجتماعی برخی از صنایع به صورت سلیقه‌ای ایفا می‌شود، تصریح کرد: بر اساس بررسی‌های انجام شده، میزان ایفای مسئولیت‌های اجتماعی صنایع مستقر در استان‌های هم‌جوار از استان هرمزگان بسیار بیشتر است. به عنوان مثال در یک استان بالغ‌بر 7 هزار میلیارد تومان بابت مسئولیت اجتماعی از سوی صنایع مستقر در آن استان پرداخت شده است که این مهم در استان نیز باید توسط وزیر اقتصاد و مسئولین ارشد استان و نمایندگان مجلس دنبال شود.

وی با بیان اینکه هرمزگان یکی از استان‌هایی است که بیشترین درآمد مالیاتی را به کشور تزریق می‌کند، عنوان کرد: مالیات بر اساس قاعده و ضابطه باید به خزانه واریز شود که اگر تدبیری اندیشیده شود که مازاد درآمد وصولی هرمزگان برای جبران کمبودهای تاریخی به استان بازگشت داده شود، به روند توسعه استان هرمزگان شتاب خواهد داد.

نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان با اشاره به ترخیص کالا در استان هرمزگان و انتقال آن به مرکز کشور، اضافه کرد: بسیاری از کالاهای وارداتی که از گمرک ترخیص می‌شوند ابتدا به مرکز کشور منتقل می‌شوند سپس به هرمزگان بازمی‌گردند که این مهم باعث افزایش قیمت کالای وارداتی در استان هرمزگان به نسبت سایر استان‌ها شده است.

عبادی‌زاده افزود: اگر برخی از کالاها در خود استان هرمزگان نگه‌داری و توزیع شوند بسیاری از هزینه‌های جانبی نظیر حمل و نقل حذف می‌شود و قیمت تمام شده محصول کاهش پیدا می‌کند.

نماینده ولی‌فقیه در استان هرمزگان با ذکر این نکته که استقرار گمرکات در سطح هرمزگان متوازن نیست، بیان کرد: توازن میان مرکز استان هرمزگان و شرق استان از نظر استقرار گمرکات بسیار ضعیف است و با وجود ظرفیت‌های گسترده در این زمینه باید استقرار گمرکات در شرق هرمزگان نیز در دستور کار قرار گیرد.

عبادی‌زاده با اشاره به عدم پرداخت مالیات برخی از صنایع مستقر در هرمزگان به خود استان هرمزگان، تصریح کرد: اگر مالیات‌ شرکت‌ها و صنایع، در خود استان هرمزگان پرداخت شود کمک خوبی به افزایش اعتبارات دهیاری‌های و شهرداری‌ها خواهد کرد.

وی با اشاره به لزوم تدوین مشوق‌های اقتصادی برای حضور سرمایه‌گذاران‌ در مناطق محروم، یادآور شد: حضور فعالانه مردم در جزایر و حضور سرمایه‌گذاران در مناطق محروم مانند بشاگرد نیازمند تأمین زیرساخت‌های اصلی و تدوین مشوق‌های سرمایه‌گذاری مختلف است.

انتهای پیام
captcha