استقبال حماس از رأی سازمان ملل و نگرانی صهیونیست‌ها از جنبش‌های تحریم‌
کد خبر: 4099135
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۱
تحولات فلسطین؛

استقبال حماس از رأی سازمان ملل و نگرانی صهیونیست‌ها از جنبش‌های تحریم‌

جنبش مقاومت اسلامی حماس از رأی سازمان ملل به صدور استفساریه حقوقی دادگاه دادگستری بین‌المللی در لاهه در خصوص ماهیت حقوقی اشغالگری مداوم اسرائیل در سرزمین فلسطین استقبال کرد. از سوی دیگر محافل صهیونیستی از گسترش جنبش تحریم این رژیم (BDS) ابراز نگرانی می‌کنند.

به گزارش ایکنا به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی فلسطین،  عزت الرشق عضو دفتر سیاسی حماس با استقبال از رأی اخیر سازمان ملل متحد به نفع فلسطینیان گفت: این تصمیم یک دستاورد و گام مهمی است که می‌تواند به نفع مسئله ملی ما و حقوق ملت فلسطین باشد.
وی همچنین از کشورهایی که به پیشنهاد فلسطین رأی مثبت دادند تشکر و قدردانی کرد. الرشق در ادامه مواضع کشورهای غربی را که با این پیشنهاد مخالفت کردند، محکوم کرد.

فلسطین

کمیته چهارم مجمع عمومی سازمان ملل که مختص مسائل سیاسی و پایان استعمارگری است، جمعه شب با پیشنهاد فلسطین برای درخواست استفساریه حقوقی و نظر مشورتی از دادگاه دادگستری بین‌اللملی در لاهه به عنوان بالاترین نهاد قضایی بین‌المللی درباره ماهیت وجود اشغالگری استعماری رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین از جمله قدس موافقت کرد.

هفت مورد درگیری در 24 ساعت گذشته

در 24 ساعت گذشته دو مورد عملیات تیراندازی علیه اشغالگران اسرائیلی در کرانه باختری به وقوع پیوست. علاوه بر این، شهرهای مختلف کرانه باختری نیز شاهد درگیری‌های شدیدی بود و 7 مورد درگیری در شهرهای قدس، رام الله و جنین به وقوع پیوست.
مبارزان مقاومت یک مرتبه در نزدیکی شهرک شاکید و یک مرتبه هم در نزدیکی شهرک بیت امر به سمت نظامیان اسرائیلی تیراندازی کردند. در درگیری های 24 ساعت گذشته در کرانه باختری شماری از فلسطینیان نیز زخمی یا بر اثر استنشاق گاز اشک آور دچار خفگی شدند.

نگرانی صهیونیست‌ها از تقویت جنبش تحریم

محافل اسرائیلی در تل آویو نسبت به تقویت جایگاه جنبش جهانی تحریم رژیم صهیونیستی موسوم به BDS در پی تصویب قطعنامه‌ای در مجمع عمومی سازمان ملل در رابطه با رسیدگی به موضوع اشغالگری رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینی در دیوان بین‌المللی دادگستری هشدار دادند.
مجمع عمومی سازمان ملل اخیراً با تصویب قطعنامه‌ای، به دیوان بین‌المللی دادگستری این اختیار را داد که به این مسئله که آیا حضور رژیم صهیونیستی در اراضی مصادره شده در جنگ 1967 اشغالی ادامه‌دار است، رسیدگی کند.
ایتمار آیخنر، نویسنده اسرائیلی در گزارشی در روزنامه یدیعوت احرونوت پیش‌بینی کرد که قطعنامه مذکور دستاویزی دیگر برای جنبش BDS به منظور تشویق به توقف خرید کالاهای تولید شده در شهرک‌های صهیونیست‌نشین در کرانه باختری و تحریم شرکت‌های اسرائیلی به خاطر فعالیت اقتصادی در این شهرک‌ها باشد.
آیخنر احتمال داده که دیوان بین‌المللی دادگستری رژیم صهیونیستی را به الحاق عملی کرانه باختری متهم کند. وی هشدار داد که پیامدهای تصویب این قطعنامه در آینده دردسری جدی برای تل آویو خواهد بود.
وی همچنین پیش‌بینی کرد که رژیم صهیونیستی با دیوان بین‌المللی دادگستری همکاری نکند، با این فرض که اگر این دادگاه بین‌المللی حضور این رژیم در اراضی فلسطینی را یک «اشغال ادامه‌دار» بداند، این یعنی اینکه این دادگاه رژیم صهیونیستی را به ضمیمه کردن عملی اراضی اشغالی فلسطینی متهم کرده است.
این نویسنده اسرائیلی همچنین پیش‌بینی کرده که دیوان بین‌المللی دادگستری در عرض یک سال تصمیم نهایی خود را در این زمینه اتخاذ کند. وی گفت به رغم اینکه این قطعنامه برای طرف‌های ذی‌ربط الزام‌آور نیست، اما بسیاری از کشورها آن را معیاری برای قانون بین‌الملل می‌دانند.
از استقبال حماس از رای سازمان ملل تا نگرانی صهیونیست‌ها از تقویت جنبش تحریم
یک تحلیلگر و پژوهشگر حقوق بین‌الملل اسرائیلی نیز گفت که قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل ضربه‌ای محکم به روایت رژیم صهیونیستی در مورد پیوند آن با کرانه باختری خواهد بود.
الیاف لیبلیخ در پژوهشی در پایگاه روزنامه یسرائیل هیوم تصریح کرد که تصمیمات دیوان بین‌المللی دادگستری حتی اگر الزام‌آور هم نباشد، مورد اهتمام و پذیرش بسیاری از کشورها است.

وی گفت که اگر این دادگاه حضور رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را غیرقانونی بخواند، این بدان معنا خواهد بود که ادامه حضور این رژیم به حق تعیین سرنوشت فلسطینیان لطمه وارد خواهد کرد.
لیبلیخ افزود که تصمیم اتخاذ شده از سوی دیوان بین‌المللی دادگستری ذهن‌ها را به سمت قطعنامه‌های سابق این دادگاه می‌کشاند، به ویژه قطعنامه صادر شده در دهه 90 که در رابطه با نظام تبعیض نژادی حاکم بر آفریقای جنوبی بود.
او همچنین اشاره کرد که 98 کشور از دادن اختیار رسیدگی به موجودیت رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین توسط دیوان عدالت بین‌المللی حمایت کرده‌اند و تنها 16 کشور با آن مخالف بودند.

انتهای پیام
captcha