پایان نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار
کد خبر: 4062059
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۰:۵۷

پایان نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار

نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار پس از ۱۲ شب اجرای گروه‌های تعزیه از سراسر کشور با اجرای مجلس تعزیه عاشورا توسط اساتید تعزیه ایران و ذاکران تعزیه‌خوان استان کار خود را پایان داد.

پایان نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار

به گزارش ایکنا از کرمان، نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار شامگاه ۱۴ خردادماه با اجرای مجلس تعزیه عاشورا توسط اساتید تعزیه ایران و ذاکران تعزیه خوان استان و با حضور حمید شمس‌الدینی مدیرکل امنیتی استانداری کرمان و جمع زیادی از عاشقان و ارادتمندان به آستان حضرت اباعبدالله‌الحسین(ع) و ذاکران تعزیه‌خوان از سراسر کشور به کار خود پایان داد.

ثارالله انکوتی دبیر اجرایی نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار در شب پایانی این سوگواره با تجلیل از تمام دست‌اندرکاران و عوامل برگزاری سوگواره در دوره نهم و ضمن قدردانی از اعضای هیئت تعزیه‌خوانی حضرت ابوالفضل(ع) و مردم روستای ده‌زیار بیان کرد: در نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار بیش از ۱۰۰ ذاکر تعزیه‌خوان از استان‌های کرمان، تهران، قم، قزوین، اصفهان و سمنان حضور داشتند.

وی با اشاره به عرض ارادت ذاکران تعزیه‌خوان به سردار دلها، افزود: در این دوره درخواست‌های زیادی از گروه‌های تعزیه سراسر کشور وجود داشت تا به بهانه حضور در سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار به زیارت حاج قاسم نیز بروند اما به دلیل کمبود امکانات و زیرساخت‌ها امکان حضور همه این گروه‌ها نبود و از همین فرصت از همه آن‌ها عذرخواهی می‌کنم.

انکوتی تصریح کرد: در نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار مجالس تعزیه شهادت حضرت علی اکبر(ع)، عباس(ع)، طفلان مسلم(ع)، بازار شام و شهادت حضرت رقیه(س)، مسلم بن عقیل(ع)، حربن یزید ریاحی‌نسب و مجلس تعزیه عاشورا شبیه خوانی شد.

دبیر اجرایی نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار با اشاره به حضور استاندار کرمان، رئیس کل دادگستری استان، نمایندگان مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی و سایر مسئولان استانی در نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار و تماشای اجراهای تعزیه، بیان کرد: امیدواریم مسئولان استان کمک کنند تا این مراسم آیینی در سال‌های آینده بهتر برگزار شود و بتوانیم میزبان بهتری برای مردمی که از اقصی نقاط کشور به استان کرمان و روستای ده‌زیار می‌آیند، باشیم.

وی با بیان اینکه جا دارد اداره کل میراث فرهنگی استان برای سال‌های آینده برنامه‌ریزی برای حضور گردشگران خارجی در استان و روستای ده‌زیار برای تماشای اجراهای تعزیه را داشته باشد تصریح کرد: تعزیه، تنها هنر دینی جهان اسلام است و این ظرفیت وجود دارد که در این رویداد ملی را برای گردشگران خارجی نیز به نمایش بگذاریم.

انکوتی با تجلیل از همکاری استانداری کرمان، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه هنری استان کرمان در برگزاری این دوره از سوگواره افزود: آیین سنتی مذهبی تعزیه‌خوانی هنر انتقال مفاهیم عاشورا به بهترین وجه ممکن بوده و ترویج مکتب ایثار و شهادت، ترویج نماز، احترام به والدین، درس شجاعت و وفاداری و ولایتمداری و ظلم ستیزی است.

وی به کمبود زیرساخت‌های لازم در روستای ده‌زیار برای برگزاری سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار اشاره کرد و گفت: هر ساله تعداد تماشاگران این هنر آیینی مذهبی و حضور مردم از اقصی نقاط کشور در روستای ده‌زیار در مدت برگزاری سوگواره بیشتر می‌شود که جا دارد مسئولان استان در ارتقاء زیرساخت‌های ده‌زیار از جمله مسیر دسترسی به روستا، بهسازی فضای مراسم تعزیه‌خوانی و احداث یک مکان تخصصی تعزیه در روستا کمک کنند.

دبیر اجرایی نهمین سوگواره ملی تعزیه ده‌زیار اهدای ۱۳ هزار و ۵۰۰ سی‌سی خون توسط شرکت کنندگان مراسم تعزیه به بیماران نیازمند را از برکات سوگواره ملی تعزیه در دوره نهم دانست و گفت: در این دوره خیمه عزای حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در محل برگزاری سوگواره نصب شد که فضای بسیار معنوی را ایجاد کرد.

انکوتی با بیان اینکه در مدت برگزاری سوگواره کاروان پیاده روی حرم تا حرم عنبرآباد که مسیر شهر عنبرآباد تا مشهد مقدس را پیاده طی می‌کنند نیز در روستا و محل برگزاری مراسم سوگواره اسکان داده و پذیرایی شدند گفت: ختم هر شب ۱۴ هزار صلوات به نیابت از شهدای ده‌زیار و شهید حاج قاسم سلیمانی توسط شرکت کنندگان در سوگواره از دیگر برنامه‌های فرهنگی بود.

وی با بیان اینکه هزینه‌های برگزاری این سوگواره به‌صورت مردمی تامین می‌شود و اعضای هیئت تعزیه خوانی برای برگزاری این سوگواره مقروض هستند، تصریح کرد: جا دارد برای برگزاری این رویداد ملی مذهبی در استان ردیف بودجه‌ای اختصاص داده شود تا در سال‌های آینده شاهد برگزاری باشکوه‌تر این مراسم در سطح کشور باشیم.

انتهای پیام
captcha