توزیع کمک‌های مؤمنانه بین ۴ هزار مددجوی بهزیستی کرمان
کد خبر: 3918562
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۲

توزیع کمک‌های مؤمنانه بین ۴ هزار مددجوی بهزیستی کرمان

مدیرکل بهزیستی استان کرمان گفت: در ۹۰ درصد از مراکز ما حدود ۴ هزار نفر در قرنطینه هستند و بخشی از بسته‌های کمک مؤمنانه به این افراد تعلق گرفت.

به گزارش ایکنا از کرمان، به نقل از بهزیستی استان، عباس صادق‌زاده، مدیرکل بهزیستی کرمان گفت: ما در سازمان بهزیستی به‌عنوان یک سازمان اجتماعی ۱۸۹ مأموریت تخصصی اجتماعی از جمله رفاه و سلامت اجتماعی، ساماندهی معتادان و ... را بر عهده داریم.

وی افزود: استان کرمان طی این سال‌ها با مشارکت مردم گام‌های خوبی برداشته است که به‌عنوان افتخار ما محسوب می‌شود و باید اطلاع‌رسانی در این زمینه انجام شود و یکی از این خدمات به‌عنوان برنامه جدید در زمینه ایجاد سلامت و رفاه اجتماعی بحث مرکزهای مثبت زندگی است.

صادق‌زاده تصریح کرد: ما در استان کرمان سرپرستی ۴ هزار کودک را بر عهده داریم که معادل ۱۶ درصد است که شایسته این استان نیست، سهم دولت برای هر کودک ۷۰۰ هزار تومان است که بسیار کم بوده و مابقی آن توسط خیران تأمین می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تنها یک مرکز دولتی در بحث اعتیاد داریم و مابقی همگی خصوصی هستند، بیان کرد: ۲۰ درصد از خدمات ما به صورت الکترونیکی انجام می‌شود و ۹۴ درصد خدمات نیز از سوی بخش خصوصی ارائه می‌شود.

صادق‌زاده اظهار کرد: در مراکز مثبت زندگی در راستای رفاه و سلامت اجتماعی مأموریت ارائه خدمات الکترونیکی را بر عهده داریم. این استان ۱۵۶ مرکز مثبت زندگی را به ازای هر ۴۵۰ پرونده باید راه‌اندازی کند که آن را به ۱۵۰ تقلیل داده‌ایم. همچنین اپلیکیشن ویژه ناشنوانایان از ۹۰۰ به یک هزار و ۶۰۰ واژه ارتقا پیدا کرده است.

وی با بیان اینکه ۲۲ مرکز مثبت زندگی در استان کرمان داریم که ۱۸ مرکز آماده بهره‌برداری است، افزود: در حال حاضر با توجه به همکاری بانک‌ها ارائه تسهیلات به مددجویان به سهل‌ترین وضع ممکن رسیده است و مشکلی نیز در این زمینه نداریم و اکنون سقف تسهیلات نیز به ۵۰ میلیون تومان رسیده و جذب نیرو توسط کارفرمایان افزایش یافته است.

صادق‌زاده بیان کرد: مراکز مثبت زندگی خدمات سطح یک مانند صدور مجوز، فرزندخواندگی، تمام خدمات در حوزه معلولیت‌ها، توانمندسازی و ... را به‌صورت الکترونیکی ارائه می‌دهند تا حضور مردم‌ را در سطح جامعه به حداقل برسانیم.

وی بیان کرد: عمده معلولیت‌های استان کرمان جسمی و حرکتی و به‌دلیل حوادث و تصادفات جاده‌ای و پرت شدن از درخت در جنوب به‌دلیل کشاورزی بودن منطقه و دومین معلولیت در بخش ذهنی است که به‌دلیل عدم آگاهی مردم اتفاق می‌افتد.

صادق‌زاده اظهار کرد: استان کرمان به‌دلیل همجواری با استان‌های مرزی و ترانزیت مواد مخدر آسیب جدی در خلق کودکان بدسرپرست دیده است. در گذشته ۷۰ درصد بی‌سرپرست و ۳۰ درصد بدسرپرست بودند؛ اما اکنون ۸۷ درصد از جمعیت مراکز ما بدسرپرست و ۱۳ درصد بی‌سرپرست هستند و استان کرمان ۶۳ درصد مراکز نگهداری کودکان را دارد که رتبه دوم کشور را دارد.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان تصریح کرد: ۹۷ درصد از کودکان خیابانی و کار استان کرمان افاغنه بوده و تعداد کمی ایرانی هستند و تعداد محدودی از افاغنه فاقد کد شناسایی هستند به همین دلیل ساماندهی آن‌ها اثری ندارد در عین حال اکنون آن‌ها در پنج مرکز نگهداری و به آن‌ها خدمات ارائه می‌شود.

وی تأکید کرد: در ۹۰ درصد از مراکز ما حدود ۴ هزار نفر در قرنطینه هستند و بخشی از بسته‌های کمک مؤمنانه برای این افراد و بخش وسیعی در اختیار خانواده‌های نیازمند قرار گرفت و اکنون با طرح ایران همدل امیدواریم مشارکت مردم را همچنان در صحنه داشته باشیم. در بحث مناسب‌سازی در سینماها، مراکز آموزشی و پارک‌ها و ... سخت‌گیری کردیم که اصلاح شود و برای ساختمان‌های تازه احداث شده این امر به‌صورت جدی دنبال شده است و بر همین اساس نظام مهندسی اجازه احداث هیچ ساختمان بلندی را بدون مناسب‌سازی نمی‌دهد و ما در این زمینه رتبه اول کشور را داریم هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله زیادی داریم.

مدیرکل بهزیستی استان کرمان بحث معتادان متجاهر را بحثی طولانی مدت خواند که به‌دلیل کرونا جمع‌آوری آن‌ها ممکن نبود و ادامه داد: در مرحله اول ۳۲۶ نفر را پذیرش کرده و تست کرونا گرفته شد که تست ۵۰ نفر آن‌ها مثبت بود که ۸۰ درصد از آن‌ها با توجه به تست منفی کاذب مثبت بود.

وی افزود: اکنون یک هزار و ۲۰۰ نفر از معتادان متجاهر شهر و استان کرمان در مراکز بهزیستی، سپاه و ماده ۱۵ در حال نگهداری هستند و اکنون بیش از یک ماه است که هیچ ترخیصی انجام نشده است و تلفات ما صفر بوده است و تمام این افراد سه ماه در مراکز نگهداری می‌شوند که در صورت تشخیص گروه درمان به مرحله بعد درمان انتقال داده می‌شوند و یا مدت ماندگاری آن‌ها سه ماه دیگر تمدید می‌شود.

صادق‌زاده با بیان اینکه هر ساله ۱۵۰ تا ۱۸۰ نفر کوک شیرخوار را در شیرخوارگاه کرمان پذیرا هستیم، ادامه داد: کودکانی که معلولیت شدید داشته و یا معذوریت قضایی دارند، قابل فرزندخواندگی نیستند و اکنون بیش از یک هزار و ۲۰۰ خانواده در نوبت فرزندخواندگی هستند ضمن اینکه اکنون حدود ۷۰ کودک شیرخوار در مراکز نگهداری استان کرمان داریم.

وی توضیح داد: پروژه شهرک فدک در شهرک سیدی در قالب طرح مسکن مهر با تفاهم‌نامه سه جانبه بین بنیاد مسکن، انبوه‌ساز و بانک مسکن در خارج از محدوده شهری احداث شده که ۱۰ واحد بوده که چهار واحد متعلق به افراد معلول است و اکنون باید این افراد به‌دلیل عدم ارائه خدمات جابه‌جا شوند و بنیاد مسکن برای آن‌ها مسکن معوض بسازد که تاکنون دو قطعه زمین برای دو نفر اختصاص داده شده و منتظر دو قطعه دیگر برای احداث هستیم.

انتهای پیام
captcha