تشکیل نخستین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی
کد خبر: 3374450
تاریخ انتشار : ۰۷ مهر ۱۳۹۴ - ۱۷:۲۰
به ریاست جهانگیری؛

تشکیل نخستین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی

گروه اقتصاد: نخستین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی به ریاست معاون‌اول رئیس‌جمهور و با حضور جمعی از اعضای هیئت دولت برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، نخستین جلسه ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی، ظهر امروز، سه‌شنبه، 7 مهرماه به ریاست اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهور و با حضور جمعی از اعضای هیئت دولت برگزار شد.

جهانگیری در این جلسه با تأکید بر اینکه برنامه‌ریزی برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باید فراتر از اقدامات جاری دستگاه‌های اجرایی باشد، به دغدغه‌ مقام معظم رهبری در مورد اقتصاد مقاومتی اشاره و خاطرنشان کرد: بر اساس دیدگاه مقام معظم رهبری اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی باید موجب توسعه و ایجاد تحول در کشور شود به نحوی که مخاطرات بین‌المللی نتواند بر اقتصاد کشور اثر منفی بگذارد.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: خوشبختانه نسبت به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی در میان قوای سه گانه، دستگاه‌های اجرایی و نهادهای غیر دولتی اجماع نظر همگانی وجود دارد که این اجماع نظر، فرصت بی‌نظیری را برای پیشبرد اهداف و توسعه کشور فراهم کرده است.

جهانگیری ادامه داد: باید با اتکاء به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و با بهره‌برداری مطلوب از ظرفیتی که به واسطه اجماع نظری که در تمامی ارکان نظام فراهم شده است، به حرکت رو به جلو کشور در مسیر توسعه و پیشرفت شتاب ببخشیم.

وی از همه دستگاه‌های اجرایی خواست اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را بیش از گذشته و با جدیت هرچه بیشتر پیگیری کنند.

جهانگیری با بیان اینکه هیچ تردیدی نسبت به اصل سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی وجود ندارد، افزود: آنچه مهم است این است که بتوانیم برای اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی آنگونه که مدنظر رهبر معظم انقلاب است، برنامه‌های اجرایی و عملیاتی تدوین کنیم.
معاون اول رئیس‌جمهور با اشاره به پیش‌نویس برنامه و نقشه راه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی که توسط مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی تدوین شده است، خاطرنشان کرد: این برنامه می‌تواند مبنای کار دولت قرار گیرد. البته لازم است دستگاه‌های اجرایی پیش‌نویس تدوین شده را به دقت مورد بررسی قرار دهند و نظرات خود را ارائه کنند تا بتوانیم در جلسات آینده ستاد در این زمینه به جمع‌بندی نهایی برسیم.
جهانگیری در عین حال تأکید کرد: دولت مصمم است که برای اجرای سیاست‌های کلان اقتصاد مقاومتی برنامه‌های اجرایی و عملیاتی تدوین کند تا اقتصاد کشور بر مبنای آن پایه‌ریزی شود.
وزیر نیرو نیز از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به عنوان تفکر و اندیشه‌ای علمی یاد کرد و افزود: برای پیاده‌سازی این تفکر در تمامی بخش‌های کشور، نیازمند برنامه‌ریزی ویژه و همراهی همه دستگاه‌ها و نهادهای کشور هستیم.
معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس نیز در این نشست با اشاره به برخی خلأها و کاستی‌های موجود در اقتصاد کشور گفت: کمبودها و ایراداتی که هم‌اکنون در اقتصاد کشور وجود دارد نتیجه عدم اجرای دقیق برنامه‌های توسعه‌ای کشور از جمله سیاست‌های اصل 44 قانون اساسی و سند چشم‌انداز 20 ساله کشور است و اگر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی و برنامه ششم توسعه را به درستی اجرا کنیم، شاهد تحول در وضعیت کشور خواهیم بود.
در این جلسه وزیر امور اقتصادی و دارایی هم با تأکید بر اینکه براساس فرمایش رهبر معظم انقلاب، همه برنامه‌ها‌ی کشور باید مبتنی بر سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی باشد، گفت: لازم است سازوکار برنامه ششم توسعه مورد بازنگری قرار گیرد و اگر موضوعی از موضوعات اقتصاد مقاومتی در این برنامه مغفول مانده است، آن را در برنامه ششم لحاظ کنیم.
در این نشست که وزرای کشور، جهاد کشاورزی، نفت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، صنعت، معدن و تجارت، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس کل بانک مرکزی، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دبیر هیئت دولت نیز حضور داشتند، نیلی، مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی گزارش مفصلی از پیش‌نویس برنامه‌ و نقشه راه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را ارائه کرد.
مشاور رئیس‌جمهور در امور اقتصادی در این گزارش ضمن تبیین و تشریح اهداف اصلی و رویکردهای اساسی سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی، ظرفیت‌های درونی اقتصاد ایران را یادآور شد و به بیان توضیحاتی در مورد نقشه راه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی پرداخت.
پس از ارائه این گزارش، پیش‌نویس برنامه و نقشه راه اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و اعضای جلسه نظرات و دیدگاه‌های خود را در مورد راهکارهای اجرای این سیاست‌ها و تحقق منویات مقام معظم رهبری ارائه کردند.
در پایان این نشست مقرر شد، این پیش‌نویس در اختیار دستگاه‌های اجرایی قرار گیرد تا نظرات و دیدگاه‌های مختلف برای جمع‌بندی نهایی در جلسات آینده ستاد مطرح و دراین زمینه تصمیم‌گیری نهایی شود.

captcha