بانک مرکزی اجازه قصور در اجرای ضوابط مصوب را نخواهد داد
کد خبر: 3102123
تاریخ انتشار : ۱۸ فروردين ۱۳۹۴ - ۰۹:۱۹
معاون نظارت بانک مرکزی:

بانک مرکزی اجازه قصور در اجرای ضوابط مصوب را نخواهد داد

گروه اقتصاد: به گفته تهران‌فر، طبق قانون، بانک مرکزی مرجع سیاستگذار و نظارت بر نظام پولی و بانکی کشور است و بانک‌ها براساس مفاد همان قوانین ملزم به اجرای سیاست‌های ابلاغی بانک مرکزی هستند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) به نقل از روابط‌عمومی بانک مرکزی، حمید تهران‌فر، معاون نظارتی بانک مرکزی، در پاسخ به اظهارات یکی از مدیران نظام بانکی کشور ضمن اعلام مطلب فوق، اظهار کرد: اگر چه بانک مرکزی در تبیین و ابلاغ ضوابط اجرایی سیاست‌های پولی- اعتباری و بانکی کشور، علاوه بر توجه به پارامترهای اقتصاد کلان، نظرات فعالان بانکی کشور نیز مورد نظر قرار می‌دهد و دیدگاه‌های منطقی مطرح شده را که تعارض با اهداف سیاست کلان نداشته باشد، مطمح نظر قرار می‌دهد لیکن در اجرای ضوابط و مقررات اعلام شده قرار نیست مجریان در جهت انجام وظایف قانونی شان پیش شرط تعیین کنند.
معاون نظارتی بانک مرکزی تأکید کرد: بدون تردید، هر شخصی که مایل به داشتن مسئولیت در مدیریت یک بانک ‌باشد، باید تابع ضوابط و مقررات اعلام شده توسط مقام ناظر باشد و آنها را به طور تمام و کمال رعایت کند و بی‌توجهی به آنها تخلف از ضوابط محسوب شده و شایسته برخورد انتظامی و در صورت لزوم قضایی وفق قوانین و مقررات موجود خواهد بود.
تهران‌فر افزود: پیش شرط حضور در عرصه بانکی، پذیرفتن قاعده بازی است. بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران هرگز اجازه نخواهد داد در اجرای ضوابط مصوب و اعلام شده، به ویژه نرخ‌های سود سپرده و تسهیلات، کوتاهی شده و انجام آنها منوط به رعایت برخی پیش‌شرط‌ها و ... گردد.
وی با اشاره به این که در اکثر کشورهای جهان قوانین ضدانحصار برای جلوگیری از عملکرد انحصاری برخی فعالیت‌ها وجود دارد، خاطر نشان ساخت: این قوانین به پیشبرد اقتصاد و حفظ آرامش در صحنه اقتصادی کشورها بسیار کمک می‌کند. این امر به طریق اولی در کشور ما به ویژه درخصوص تأثیر عملکرد بانک‌های کشورمان کاملاً صادق است.
معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: انتظار بانک مرکزی از مدیران ارشد بانک‌ها و مؤسسات اعتباری کشور، درک شرایط و اقتضائات فعلی کشور و تلاش همه جانبه برای رعایت مقررات در مؤسسه تحت مدیریت است.
تهران‌فر با ابراز خرسندی از این که کلیه شاخص‌های اقتصاد کلان نشان دهنده حرکت صحیح و مناسب پارامترهای اقتصادی در جهت ثبات، کنترل تورم و رشد اقتصادی است، تأکید کرد: حفظ دستاوردهای ارزشمند مذکور مستلزم هماهنگی و رعایت انضباط توسط کلیه نهادهای پولی است و  از مدیر با سابقه یک بانک به هیچ‌وجه توقع اینگونه اظهارنظرها نیست و معاونت نظارت بانک مرکزی هم به حکم وظیفه و مسئولیتی که در هدایت بازار پول بر عهده دارد، عملکرد تک تک واحدهای مذکور را به دقت تحت نظارت داشته و اینکه یکی از بانک‌ها با هدف کم رنگ نمودن تخلف در رعایت سود منطقی و رقابت غیراصولی که در آشفته نمودن بازار بی‌تأثیر نبوده است چنین مطالبی را مطرح کند، جای تعجب وجود دارد.

captcha