اجرای موفق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد
کد خبر: 1380133
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۹:۰۷
رئیس‌جمهور:

اجرای موفق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیاز به فرهنگ‌سازی دارد

گروه سیاسی: حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه برای اجرای موفق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی نیاز به فرهنگ‌سازی داریم، گفت: ممکن است شما بگویید که علما بیشتر دنبال تبیین احکام دین برای مردم هستند اما بنده می‌گویم که توسعه و پیشرفت هم جزو دین است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی، رئیس‌جمهور شامگاه سه‌شنبه، 6 اسفندماه در دیدار علما و روحانیون استان هرمزگان با ابراز خشنودی از حضور در جمع مروجین دین، قرآن و سیره پیامبر گفت: وحدت مسلمانان از آرمان‌های بزرگ اسلام و شخص پیامبر اکرم(ص) بوده و به جد مورد توصیه مؤکد قرآن مجید و پیامبر است.
رئیس‌جمهور با اشاره به اینکه خیلی‌ها دلشان می‌خواهد میان امت اسلامی در کل جهان و در ایران تفرقه و اختلاف باشد، افزود: البته اگر اختلاف به معنای تفاوت در نظر و تفسیر باشد به عنوان تضارب آرا اشکالی ندارد. اما اگر اختلاف به معنای تنازع و رو در روی هم قرار گرفتن باشد و جامعه را به سوی پاره‌پاره شدن سوق دهد بسیار خطرناک خواهد بود.
حجت‌الاسلام روحانی با طرح این سؤال که چرا دشمن توانسته در مسیر تفرقه میان مسلمانان توفیق یابد اظهار کرد: امروز از ناحیه اختلاف بین مسلمانان مشکلات فراوانی داریم و متاسفانه برخی افراد در منطقه نیز تحت تأثیر بدخواهان و دشمنان اسلام عمل می‌کنند و کار به جایی رسیده است که امروز مسلمانی مسلمان دیگری را می‌کشد و به ریختن خون او افتخار می‌کند.
حجت‌الاسلام روحانی تأکید کرد: امروز به لطف خدا نه تنها در استان هرمزگان بلکه در همه ایران اتحاد، برادری و اخوت میان برادران مسلمان برقرار است و دولت تدبیر و امید مصمم است که در مسئله وحدت مسلمانان به عنوان یک آرمان، آرزو و هدف مقدس اصرار بورزد. همه اعضای این دولت و مدیران آن مکلف هستند به لحاظ دینی، اعتقادی، قانونی و مدیریتی بر وحدت پافشاری کنند؛ چرا که برای اعتلا و عزت کشور باید از اختلاف پرهیز کرده و همه توان و نیروی خود را تجمیع کنیم.
رئیس‌جمهوری با بیان اینکه اگر می‌خواهیم در دستیابی به اهداف دینی و ملی توفیق داشته باشیم باید در بسط و ترویج فرهنگ اسلام بکوشیم، گفت: ترویج اسلام تنها در مقام عمل ممکن است و اگر قرار باشد برادرکشی در جوامع اسلامی رواج داشته باشد دیگر مخاطبی برای ترویج فرهنگ متعالی اسلام باقی نمی‌ماند.
حجت‌الاسلام روحانی، اظهار کرد: امام راحل (ره) نیز همواره بر این مهم تأکید داشته و فرمودند مسلمانی که علیه مسلمان دیگری تلاش می‌کند نه شیعه است و نه سنی.
رئیس‌جمهوری گفت: امروز در شرایطی هستیم که وظیفه داریم ایران را به عنوان یک الگو و نمونه در همزیستی مسالمت‌آمیز و برادری و اخوت میان همه مسلمانان از فرق و مذاهب مختلف به جهان اسلام به ویژه همسایگان‌مان معرفی کنیم.
حجت‌الاسلام روحانی اضافه کرد: امام راحل (ره) و مقام معظم رهبری بر وحدت و اخوت اسلامی تأکید داشتند و ان‌شاالله همه ما باید در این مسیر فعال بوده و همه تلاش خود را مصروف داریم.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: اگر امروز بخواهیم مسائل مان را با دنیا با کم‌ترین هزینه حل و فصل کنیم به مقدماتی نیاز داریم اما به دو چیز نیاز فوری و ضروری داریم که اولین آن قدرت‌نمایی ملت ایران است و بالاترین جلوه این قدرت‌نمایی اتحاد، انسجام و وحدت ملی است.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: اگر دنیا ببیند که همه ایران برای منافعش، فرهنگش ، هویت‌ اسلامی و ایرانیش، توسعه کشورش و دفاع از حقوق حقه‌اش یکپارچه و متحد است حتماً شرایط برای تحصیل این منافع و مصالح تسهیل می‌شود.
رئیس‌جمهور خاطرنشان کرد: زمانی دو گروه در جریان نهضت اسلامی با یکدیگر بر سرِ ولایتی بودن یا نبودن اختلاف داشتند که امام راحل (ره) به آنان پیغام دادند امروز مشکل و خطر اصلی متوجه توحید است نه اینها که بر سر آن دعوا دارید. امروز هم مشکل اصلی بر سر اسلام، قرآن و توحید است که عده‌ای می‌خواهند اسلام را نابود کنند و مانع از حاکمیت قرآن و سیره و راه اهل بیت شوند.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: بدانید اگر تا امروز نیز موفقیتی نصیب ما شده در سایه قدرت ملی ماست که اولین شرط آن همین وحدت و یکپارچگی است.
حجت‌الاسلام روحانی در ادامه سخنان خود با اشاره به درخواست نماینده ولی فقیه در استان برای ارائه توضیحاتی درباره مسئله هسته‌ای گفت: بدانید اگر تا امروز در موضوع هسته‌ای ایران توفیقی بدست آمده، در سایه قدرت ملی حاصل شده و شرط قدرت ملی این است که وحدت، اتحاد و یکپارچگی وجود داشته باشد. نقد اشکالی ندارد و انتقاد آزاد است و اساساً انتقاد سازنده و دلسوزانه یک وظیفه است.
رئیس‌جمهور افزود: نقد خیلی خوب است اما در عین حال وقتی دیگران ببینند ما در دفاع از اهداف مان یکپارچه هستیم، دیگر موفق نخواهند شد با بهانه‌تراشی ما را از دستیابی به حقوق‌مان بازدارند.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه حقوق حقه ملت ایران فقط حق هسته‌ای نیست، اظهار کرد: ما صدها حق دیگر داریم که بدخواهان می‌خواهند به بهانه هسته‌ای ملت را از آن بازدارند. تجارت آزاد، تعامل با دیگران، خرید و تهیه کالاها با شرایط و قیمت رقابتی و جابجایی آزادانه پول‌هایمان نیز حق ماست که دشمن می‌خواست به بهانه هسته‌ای، ظالمانه ما را از دستیابی به آنها بازدارد.
رئیس‌جمهور تصریح کرد: تلاش دولت بر این است که بهانه‌ را از دشمن بگیرد. بنده از اولین روزی که درباره غنی‌سازی در این کشور بحث شد در جریان مباحث بودم و در متن تلاش‌ها مسئولیت‌هایی داشتم و بر همین اساس می‌گویم که هیچ وقت دنبال سلاح هسته‌ای نبودیم و اگر اینگونه بود نمی‌رفتیم با کشورهای مختلف مذاکره کرده و از آنها بخواهیم که ما را در دستیابی به فناوری غنی‌سازی کمک کنند. اگر می‌خواستیم کار مخفی انجام دهیم نمی‌رفتیم با همه شرقی‌ها و غربی‌ها برای کمک گرفتن در بحث هسته‌ای گفت‌وگو کنیم.
حجت‌الاسلام روحانی با تأکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران، ساختن و داشتن سلاح هسته‌ای را خلاف اخلاق، فقه و شرع مقدس اسلام می‌داند، چنانکه مقام معظم رهبری در این باره صراحتاً فتوا دادند، تصریح کرد: ما به دنبال این بودیم که روی پای خودمان بایستیم و فناوری هسته‌ای را به عنوان فناوری‌های ارزشمند در دنیای امروز در اختیار بگیریم، اما دشمنان از آن بهانه‌ای درست کردند و با استفاده از آن ایران را به نقطه‌ای بردند که امروز تحریم‌های ظالمانه را علیه ما وضع کردند.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: تلاش دولت بر این است که با شفاف‌سازی بیشتر در چارچوب بین‌المللی و با مذاکرات سازنده بر حقوق‌مان تأکید کنیم، چون کسی قرار نیست این حق را به ما بدهد و این حق طبیعی ماست. مثل اینکه لازم نیست کسی حق نفس کشیدن ما را به رسمیت بشناسد. حق فناوری‌های صلح‌آمیز هسته‌ای، حق همه کشورها و ملت‌هاست.
رئیس‌جمهور گفت: دولت در این راستا قدم اول را برداشته و می‌بینید که در تفاهمی که حاصل شده بر غنی‌سازی در نطنز یا فردو در متن تفاهم‌نامه تأکید شده است. منتها بحث بر سر این است که گسترش کار تا چه حد باشد. بنابراین ما بر حق طبیعی و مسلم خودمان تأکید کرده و تأکید می‌کنیم و در عین حال می‌خواهیم ظلم‌ها و فشارهای نابجا به کشور را رفع کنیم که در قدم اول این کار موفق بوده‌ایم.
حجت‌الاسلام روحانی افزود: گام دوم که ان‌شاءالله گام نهایی خواهد بود این است که در یک فرصت ۶ ماهه به توافقی برسیم که هم فشارها علیه کشور برداشته شود و هم بتوانیم حقوق‌مان را در همه زمینه‌ها از جمله حقوق هسته‌ای دنبال کرده و به نتیجه برسانیم.
رئیس‌جمهور اظهار کرد: نکته نهایی که می‌خواهم بر آن تأکید کنم این است که امروز زمان آن است که همه در بحث توسعه کشور از جمله توسعه اقتصادی با سیاست‌های کلی که اخیراً مقام معظم رهبری ابلاغ فرمودند سربلند بیرون بیاییم.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه اجرای موفق هیچ کاری بدون تمهید زیرساخت‌های فرهنگی آن امکان پذیر نیست، تصریح کرد: اگر بخواهیم در اقتصاد گامی به جلو برداریم، باید مردم را از لحاظ فرهنگی آماده کنیم؛ کار در اقتصاد تنها در عرصه مدیریت، تامین سرمایه و امثال آن نیست بلکه ما به وجدان کاری و اخلاق کاری نیز نیاز داریم و در کنار تلاش و کوشش به صبر و ایثار هم نیاز داریم.
رئیس‌جمهور ادامه داد: باید کشور را به پیش ببریم و بحث اصلاً این نیست که چرا دولت این کار یا آن کار را انجام نمی‌دهد؟ همه کارها را باید مردم انجام دهند و دولت فقط یک خادم است که برای فعالیت مردم یک سری تسهیلات را ایجاد می‌کند. و همه کارها از جمله تمهید فرهنگی در اختیار مردم و از جمله شما علما و روحانیون است.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: مگر دولت می‌تواند مسائل فرهنگی را به تنهایی و بدون کمک اصحاب فرهنگ حل و فصل کند و بار فرهنگ را به تنهایی به دوش بکشد. دولت همچنین نمی‌تواند کارخانه‌دار، صنعتگر و یا کشاورز خوبی باشد. این مردم و اصحاب فرهنگ هستند که باید فرهنگ را سامان دهند.
رئیس‌جمهوری اظهار کرد: همین امروز هم دولت حجم زیادی از مسئولیت ها را به عهده دارد و هر چه پول بدست می آورد باید به عنوان حقوق به کارمندان و بازنشستگان دهد؛ مگر یک کشور هفتاد و چند میلیون نفری چقدر کارمند دولتی می‌‌خواهد؟ این مردم هستند که باید به میدان بیایند و کارها را انجام دهند.
رئیس‌جمهوری در ادامه سخنان خود با بیان اینکه هرمزگان یکی از استان‌های بسیار مهم و استراتژیک کشور است، گفت: تنگه هرمز در این استان است و علاوه بر آن این استان سواحل طولانی در دو طرف تنگه هرمز دارد. هرمزگان تنها استانی است که هم در خلیج فارس و هم در دریای عمان ساحل دارد و خیلی بد است که در چنین استانی فقر وجود داشته باشد.
حجت‌الاسلام روحانی اظهار کرد: باید تلاش زیادی صورت گیرد و این تلاش هم منحصر به دولت نیست و همه باید تلاش کنند.
رئیس‌جمهوری گفت: تلاش دولت این است که در بحث فولاد تسهیلاتی ایجاد کند تا هرمزگان به یکی از قطب‌های مهم فولاد تبدیل شود . همچنین این استان جایگاه خود به عنوان یک مرکز اصلی و مهم حمل و نقل کشور را کسب کند؛ چرا که بنادر زیادی نیز دارد.
حجت‌الاسلام روحانی ادامه داد: امروز تصمیم گرفته شد فاز دوم بندر شهید رجایی تکمیل شود و ان شاءالله کاری خواهیم کرد تا اجرای فاز سوم آن نیز در دولت یازدهم آغاز شود. امروز یک صحبت اولیه صورت گرفت که در تهران تکمیل خواهد شد تا اجرای فازهای دوم تا پنجم این بندر در همین دولت آغاز شود و این تحولی بسیار عظیم و بزرگ برای استان خواهد بود.
رئیس‌جمهوری با اشاره به ظرفیت شیلات در هرمزگان تصریح کرد: حتما باید به این بخش کمک شود؛ چرا که استان استعدادهای زیادی در این زمینه دارد و همینطور بخش کشاورزی استان که استعدادهای زیادی دارد باید مورد حمایت قرار گیرد.
حجت‌الاسلام روحانی گفت: با توجه به برخورداری استان از سواحل طولانی، بخش باقیمانده بزرگراه بندرعباس به جاسک و بخش هایی که نیاز به بهسازی دارد نهایی و اجرا خواهیم کرد . دولت مصمم است جاسک به یک بندر استراتژیک تبدیل شود که این تصمیم و تصمیمات دیگری را برای توسعه جاسک در سفر فردا به این بندر اعلام خواهیم کرد.
رئیس‌جمهوری اضافه کرد: جاسک باید به یک قطب اقتصادی مهم و بندر بزرگ در دریای عمان تبدیل شود و همه این کارها باید در چارچوب سیاست‌های اقتصاد مقاومتی برای توسعه کشور صورت گیرد.
حجت‌الاسلام روحانی با بیان اینکه برای اجرای موفق این سیاست‌های مهم نیاز به فرهنگ سازی داریم، اظهار کرد: ممکن است شما بگویید که علما بیشتر دنبال تبیین احکام دین برای مردم هستند اما بنده می‌گویم که توسعه و پیشرفت هم جزو دین است و باید صورت گیرد تا فقر در زندگی مردم از بین برود و پیشرفت کشور است که دنیا و آخرت مردم را می‌سازد.
رئیس‌جمهوری تاکید کرد: از همه روحانیت اعم از شیعه و سنی در سراسر کشور تقاضا می‌کنم در این مقطع به صحنه آمده و در فرصت‌های مختلف از جمله در خطبه‌های نمازهای جمعه تبیین راهکارهای توسعه و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلاب ابلاغ کردند را در دستور کار خود قرار دهند.
حجت‌الاسلام روحانی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی باعث می‌شود کشور روی پای خودش بایستد و بتوانیم از پیچ و خم‌ها به سلامت عبور کنیم؛ این اقتصاد درون‌گرا و برون‌نگر است که دولت هم تمهید بهبود محیط کسب و کار داخلی و هم آماده کردن عرصه خارجی با تعامل سازنده با دنیا را انجام خواهد داد و در همه این زمینه‌ها روحانیت باید پیشتاز و پیش قدم باشد.
رئیس‌جمهوری گفت:همه علما از شیعه و سنی دست به دست هم دهیم برای وحدت و اتحاد بیشتر و حرکت در مسیر توسعه اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی و اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی.

captcha