کد خبر: 4293938
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۴۰۴ - ۲۰:۳۱
ستایش:

باید از ظرفیت‌های طب سنتی استفاده شود

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: یکی از حلقه‌های کمتر پرداخته شده نظام سلامت این است که باید از ظرفیت‌های طب سنتی استفاده شود.

نشست خبری در دانشکده طب ایرانی کرمانبه گزارش ایکنا از کرمان، محمد ستایش، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، امروز ۲۱ تیرماه در نشست خبری به مناسبت ۲۵ تیرماه و روز طب سنتی ایرانی، با بیان اینکه یکی از حلقه‌های کمتر پرداخته شده نظام سلامت این است که باید از ظرفیت‌های طب سنتی استفاده شود، اظهار کرد: دانشکده طب ایرانی، تنها دانشکده‌ای در کشور است که تحصیلات تکمیلی در سطح دکترای تخصصی ارائه می‌دهد و از زمان تأسیس تاکنون، ۳۵ نفر در دو رشته طب و داروسازی سنتی از این دانشکده فارغ‌التحصیل شده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه طب سنتی ارتباط عمیقی با سلامت افراد دارد، لذا می‌طلبد که در حوزه تحصیلات دانشگاهی داشت، افزود: تاکنون بیش از ۳۵ مقاله علمی منتشر شده و ۲۰۰ مقاله دیگر با استاندارد چاپ بین‌المللی نیز آماده انتشار هستند. این آمار، بیانگر ظرفیت پژوهشی بالای دانشکده در حوزه طب ایرانی است. در حال حاضر ۱۸ دانشجوی دکترا نیز مشغول به تحصیل‌اند. 

ستایش با اشاره به اینکه ظرفیت پذیرش دانشجو بسته به شرایط هر سال متفاوت بوده است، اظهار کرد: در سطح ملی، تاکنون بیش از ۴۰۰ فارغ‌‌التحصیل در رشته طب سنتی در کشور داریم اما نیاز به توسعه و ادغام این دانش در ساختار رسمی دانشگاه‌ها و نظام سلامت کشور، ضرورتی انکارناپذیر است.

در ادامه مریم رامشک، مدیر اداره فرآورده های طبیعی سنتی درخصوص آموزش و تدریس رشته داروسازی سنتی در دانشکده طب ایرانی گفت: این رشته به شکل PHD ارائه میشود که از طریق آزمون سراسری برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: دانشکده طب ایرانی در بین دانشکده‌های کشور دارای نفرات برتر آزمون در مقطع پی اچ دی بوده است کما اینکه، خودم هم نفر اول این مقطع در ورودی مربوطه بوده‌ام و از سال‌های ۹۰ به بعد بود که به دلیل اقبال مردم به حوزه طب ایرانی و همچنین تولید داروهای گیاهی طبیعی و سنتی در این دانشکده، اداره سنتی مکمل در معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور راه‌اندازی شد.

رامشک ادامه داد: یکی از کارهایی که این اداره به عهده دارد، بررسی پرونده های افرادی است که متقاضی تولید فراورده‌های طبیعی سنتی و مکمل هستند، ولی از یک سال و نیم قبل تاکنون قرار شد که متقاضیان از طریق سامانه تیتک و مستقیم وارد کارتابل کارشناس مربوطه شده و مجوزها را دریافت انجام شود.

مدیر اداره فرآورده‌های طبیعی سنتی با بیان اینکه بر عملکرد عطاری‌های مربوط به داروهای سنتی نظارت انجام می‌شود، گفت: شیادی‌هایی در حوزه طب سنتی صورت می‌گیرد و ما سعی داریم که بر عملکرد عطاری‌ها نظارت داشته باشیم و در صورت مشاهده داروی سنتی با آن‌ها برخورد می‌شود. بیش از ۵۰۰ عطاری در زیرمجموعه دانشگاه علوم پزشکی کرمان فعالیت می کنند و حداقل ۲۰۰ مورد از این عطاری‌ها در حوزه طب سنتی دخالت می‌کردند و فروش داروهای سنتی را پیش گرفته بودند که با نظارت‌های مستمر، جلوی تعداد زیادی از فعالیت‌های تخلفانه چنین عطاری‌هایی گرفته شد.

یادآور می‌شود، در پایان این نشست، خبرنگار حاضر در جلسه از دانشکده طب ایرانی علوم پزشکی کرمان بازدید کردند.

 
انتهای پیام
captcha