ایمان اسدی، معاون حفظ مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم استان کرمان در گفت وگو با خبرنگار ایکنا از کرمان درخصوص حفظ قرآن کریم گفت: برای حفظ یک یا مجموعهای از آیات، دنبال کردن هفت مرحله زیر را پیشنهاد میکنم، این روش همچون سایر روشها بهترین روش نبوده و صرفاً تجربه بنده است.
وی افزود: در مرحله نوار گوش دادن باید همراه با نگاه روی قرآن، آیهای را که قصد حفظ کردن دارید را چندین مرتبه با دقت گوش دهید، این روش جهت تقویت حافظه سمعی و تصویری در مورد انواع حافظههاست که بیشتر در این باره خواهم گفت و در مرحله روخوانی، آیهای را که گوش دادهاید، با دقت چندین مرتبه از رو، با صدایی که به گوشتان برسد، بخوانید.
اسدی با بیان اینکه معنای آیهای را که قصد حفظ دارید را حتما بخوانید تا علاوه بر درک مفهوم کلی آیه در به خاطر سپردن بهتر آیات هم از آن کمک بگیرید، اظهار کرد: اینکه ترجمه کلمه به کلمه و تحت الفظی یاد گرفته شود یا کلی و مفهومی بستگی به هدف حافظ از حفظ دارد. آیهای که میخواهید حفظ کنید را به چند بخش کوچک تر تقسیم کنید؛ نیم خط برای یک قطعه مناسب است.
وی با تأکید بر اینکه حفظ، چیزی جز تکرار با دقت نیست، افزود: باید در این مرحله ابتدا با نگاه کردن، سپس نیم نگاه و سپس بدون نگاه کردن قطعه مورد نظر را تکرار کرده تا حفظ شوید. تعداد تکرار کاملاً بستگی به استعداد شما دارد، ولی سعی کنید در این مرحله وسواس به خرج داده و تا اطمینان کامل از یادگیری به سرعت از روی یک قطعه رد نشوید.
معاون حفظ مجمع قاریان و حافظان قرآن کریم استان کرمان اظهار کرد: پس از حفظ قطعات یک آیه، باید آنها را به یکدیگر وصل نموده و بایکدیگر بخوانید. ارتباط بین آیات نیز در این مرحله است و شما باید پس از حفظ یک آیه حتما آن را با آیات قبلی بخوانید. یکی از مشکلات اساسی حفاظ در اشکالات ابتدای آیات بخاطر عدم رعایت همین موضوع است.
اسدی در پایان گفت: تا قسمتی را به طور کامل و صد درصد حفظ نشدهاید، سراغ قسمت دیگر نروید و تا آیه را کامل فرانگرفتهاید سراغ آیه دیگر نروید. به این مرحله اصطلاحاً، استحکام میگویند؛ سعی کنید حفظ قوی و خوبی داشته باشید تا در زمان مرور راحتتر باشید.
انتهای پیام