کد خبر: 4133669
تاریخ انتشار : ۲۴ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۷

اجرای برنامه‌های قرآنی در بیش از ۸۰ درصد مساجد کرمان

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان با بیان اینکه برای تبدیل مساجد کرمان به پایگاه قرآنی مانع خاصی وجود ندارد، گفت: در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد مساجد کرمان درگیر اجرای برنامه‌های هستند.

حجت‌الاسلام اکبر سلطانی‌بناوندی رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان

حجت‌الاسلام اکبر سلطانی‌بناوندی، رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان کرمان در گفت‌وگو با ایکنا از استان در خصوص تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی و تأکید مقام معظم رهبری بر این امر گفت: مساجد علاوه‌ بر برپایی نماز جماعت کارکردهای متعددی دارند و در موضوعات مختلف به خوبی ورود کرده‌اند که نمونه آن را در دوران کرونا مشاهده کردیم.

وی با بیان اینکه به دلیل تصمیمات متولیان امر، بعضی از کارکردهای مساجد در سال‌های گذشته کم‌ رنگ و یا خنثی شده است، اظهار کرد: یکی از این کارکردهای مسجد موضوعات قرآنی است. از زمانی که در کنار فعالیت‌های قرآنی مسجد در اوایل انقلاب، بعضی از مجموعه‌های قرآنی راه‌اندازی شد رقابت‌های کاذبی شکل گرفت در نتیجه آن اتفاقات جدیدی که در حوزه قرآن به‌دنبال آن بودیم رخ نداد. البته راه‌اندازی مجموعه‌های قرآنی متعدد کار اشتباهی نبود اما باید مدیریت شوند.

حجت‌الاسلام سلطانی با اشاره به جلسات قرآنی که با محوریت مسجد در اوایل انقلاب تشکیل و استعدادهای بسیاری در آنها شناسایی می‌شد، افزود: مقام معظم رهبری درباره تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی، دغدغه جدی دارند و سازمان تبلیغات اسلامی نیز به رسالت خود در این مورد و انجام فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی در مساجد عمل کرده و برنامه‌ریزی‌هایی در این ارتباط انجام شده است.

وی تصریح کرد: در راستای عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری محله‌بندی مساجد مرکز استان انجام و شورای ائمه جماعت تشکیل شد. مناطقی که به‌عنوان مناطق چهارده‌گانه و به اسامی مبارک چهارده معصوم فعال هستند تشکیل شدند. شورای ائمه جماعت نیز این موضوع را جدی گرفت و فعالیت‌های قرآنی در مساجد در حال انجام است. به‌مناسبت ماه مبارک رمضان نیز ویژه برنامه‌های تفسیر قرآن در مساجد برگزار می‌شود.

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان با بیان اینکه در ظاهر ۱۴ مسجد شاخص اجرای فعالیت‌های قرآنی را بر عهده دارند، گفت: هر کدام از این مساجد، با مساجد دیگر به شکلی همکاری و هماهنگی کرده و نظرات خود را رد و بدل می‌کنند. در حال حاضر تقریباً بیش از ۸۰ درصد مساجد کرمان درگیر این موضوع هستند.

وی جمع‌خوانی و تفسیر قرآن را برنامه ویژه مساجد کرمان در ماه مبارک رمضان دانست و اظهار کرد: در اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی کرمان تلاش داریم بسیاری از طرح‌ها را به سمت پایگاه‌های قرآنی مساجد سوق دهیم و اعلام کردیم برای برگزاری دوره‌های تربیت معلم قرآن و همچنین قرائت نیز در پایگاه‌های قرآن مساجد آمادگی داریم و تقریباً بخشی از این برنامه در استان کرمان آغاز شده است.

حجت‌الاسلام سلطانی نقش ائمه جماعات در تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: نخستین ویژگی که برای انتخاب مساجد به‌عنوان پایگاهی قرآنی باید در نظر گرفته شود این است که ائمه آن مسجد باید فعالیت قرآنی داشته باشد که از این بابت در کرمان مشکلی وجود ندارد.

وی با بیان اینکه در استان کرمان سازمان‌هایی که مسئولیت‌های قرآنی دارند به‌صورت ویژه برای تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی پای کار هستند و سازمان‌های دیگر نیز می‌توانند در این راه کمک کنند، گفت: برای این امر مانع خاصی وجود ندارد و از نظر زیرساخت نیز مساجد کرمان امکانات مناسبی دارند.

رئیس اداره برنامه‌ریزی امور قرآنی سازمان تبلیغات اسلامی استان در پایان مردمی کردن فعالیت‌های قرآنی را مهم دانست و گفت: بهترین راهکار برای تبدیل مساجد به پایگاه‌های قرآنی این است که دغدغه مقام معظم رهبری را جدی بگیریم و به آن عمل کنیم.

انتهای پیام
captcha