کد خبر: 3994931
تاریخ انتشار : ۱۳ شهريور ۱۴۰۰ - ۱۱:۴۷

مؤسسات قرآنی جنوب کرمان به شکل سنتی اداره می‌شود

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان به وضعیت مؤسسات قرآنی جنوب استان کرمان در شرایط کرونا اشاره کرد و گفت: کرونا تأثیر بدی بر فعالیت این مؤسسات داشت و با توجه به اینکه بسیاری از این مؤسسات به شکل سنتی اداره می‌شدند و در شرایط کرونا امکان برگزاری کلاس‌های حضوری را نداشتند، تعطیل شدند.

حسین اسحاقی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان، در گفت‌وگو با ایکنا از کرمان بیان کرد: در جنوب استان کرمان 60 مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت وجود دارد که بعضی از آن‌ها شعباتی از جامعه‌القرآن هستند، اما عمدتاً موسساتی هستند که در جنوب کرمان مجوز آن‌ها صادر شده است.

وی با اشاره به اینکه فرهنگ غالب مردم جنوب کرمان فرهنگ قرآنی است و استعدادهای خوبی در این زمینه وجود دارد، بیان کرد: در منطقه زهکلوت بالغ بر پنج هزار فعال قرآنی وجود دارد که با کمترین امکانات در حال فعالیت هستند.

اسحاقی در خصوص وضعیت فعالیت‌های قرآنی جنوب استان کرمان بیان کرد: این منطقه از نظر نیروی انسانی برای آموزش قرآن بسیار قدرتمند است و به طور کلی با توجه به امکانات کم فعالیت‌‌های خوبی در این منطقه انجام می‌گیرد.

مدیرکل ارشاد جنوب استان کرمان ادامه داد: 7 شهرستان در حوزه اداره کل فرهنگ و ارشاد جنوب استان کرمان فعال هستند و با توجه به جمعیت این منطقه، تعداد شرکت‌کنندگان در آزمون‌های قرآنی که وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی برگزار می‌کند خوب است.

اسحاقی به وضعیت مؤسسات قرآنی جنوب استان کرمان در شرایط کرونا نیز اشاره کرد و گفت: کرونا تأثیر بدی بر فعالیت این مؤسسات داشت و با توجه به اینکه بسیاری از این مؤسسات به شکل سنتی اداره می‌شدند و در شرایط کرونا امکان برگزاری کلاس‌های حضوری را نداشتند، تعطیل شدند. مؤسساتی که توان مالی خوبی داشتند به ویژه در شهرستان‌های جیرفت و کهنوج به فعالیت خود ادامه دادند و کلاس‌ها به صورت مجازی و یا نیمه حضوری برگزار شد و حتی در مواردی مربیان قرآنی با حضور در خانه‌های قرآن آموزان، آموزش‌های خود را ارائه دادند.

وی مهمترین دغدغه موسسات قرآنی جنوب استان کرمان را عدم امکانات مالی و مکان مناسب برای انجام فعالیت‌های قرآنی دانست و گفت: بسیاری از این مؤسسات اجاره‌ای بودند و با توجه به کاهش تعداد قرآن‌آموزان در دوران کرونا و عدم تأمین مالی، حدود 50 درصد مؤسسات رو به تعطیلی رفتند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب استان کرمان در خصوص برنامه‌های انجام شده برای حمایت از مؤسسات قرآنی گفت: موسسات در دوران کرونا از بسته حمایتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده کردند و با همکاری صندوق کارآفرینی امید چهار میلیارد و هفتصد میلیون تومان به مؤسسات وام اعطا شد و برای نیمه دوم سال نیز برنامه‌های حمایتی خواهیم داشت.

وی در پایان ضمن تشکر از اقدامات انجام شده برای حمایت از مؤسسات قرآنی گفت: از تمامی خیران تقاضا دارم برای تبلیغ، ترویج و آموزش قرآن به کمک موسسات بیایند و یکی از کار‌هایی که می‌توان در این زمینه انجام داد تأمین رهن برای مؤسسات فاقد مکان و یا در اختیار قرار دادن مکانی برای این مؤسسات است.

انتهای پیام
captcha