کد خبر: 3974204
تاریخ انتشار : ۰۸ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۹:۱۸

نقش مؤثر خانواده در تربیت قرآنی فرزندان

یکی از حافظان کل قرآن کریم با اشاره به تأثیرات بسیاری که قرآن کریم در زندگی افراد دارد، نقش خانواده و آموزش و پرورش را در تربیت قرآنی کودکان مؤثر دانست.

فاطمه محمدی انائی، حافظ کل قرآن کریم، دانشجوی ارشد علوم قرآن و حدیث، متولد 1376، عشایرزاده‌ای از دیار سردار حاج قاسم سلیمانی، در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا از کرمان درباره علاقه‌مندی خود به حفظ قرآن کریم، اظهار کرد: سال‌های تحصیل روخوانی قرآن را به‌صورت کاملاً ابتدایی انجام می‌دادم و حتی شاید بتوان گفت اصلا روخوانی خوبی نداشتم. برایم بسیار سخت بود کلمات عربی را بخوانم اما چیزی که باعث شد این علاقه‌مندی در من شکل بگیرد شنیدن صوت‌های زیبای قرآنی بود. البته این کار با آگاهی نبود و کاملاً اتفاقی صوت یکی از قاریان را گوش کردم. به مرور با استماع‌های صوت قاریان کم کم و ناخودآگاه روخوانی قرآن را فرا گرفتم.

تقریباً اواخر دوره دبیرستان بود که تصمیم گرفتم قرآن کریم را حفظ کنم. چند جلسه‌ای در کلاس تخصصی قرآن شرکت کردم اما به دلیل طولانی بودن مسیر نتوانستم ادامه دهم و در خانه با برادرهای بزرگتر تلاوت داشتیم.

این حافظ قرآن از علاقه خود و خانواده به‌عنوان مشوقان اصلی در این راه یاد کرد و گفت: برای موفقیت در این مسیر سعی کردم در دوره‌های تربیت معلم، تجوید، تفسیر و اخلاق به‌طور تخصصی شرکت کرده و همچنین در طرح تخصصی یک سال حفظ قرآن کریم حضور داشته باشم. اوایل تیرماه سال 94 حفظ را شروع کردم و در تیره ماه سال 95 با یاری خداوند متعال به اتمام رساندم.

محمدی، حفظ یک ساله قرآن را کار بسیار سنگینی دانست و بیان کرد: باید انگیزه بسیار قوی و بالایی داشته باشید تا بتوانید این کار بزرگ را انجام دهید و خوشبختانه اساتید خیلی خوبی در این زمینه داشتم که بسیار به من کمک کردند. همچنین پیگیری‌ها و حمایت‌های بی دریغ پدرم انگیزه مهمی برای من بود که بتوانم این راه را به مقصد برسانم و از آنجا که هر آیه از قرآن برای من درس جدیدی در زندگی بود بیشتر علاقه‌مند می‌شدم و تلاش می‌کردم تا زودتر کل قرآن را حفظ کنم.

وی حفظ قرآن را در زندگی بسیار تاثیرگذار دانست و گفت: قرآن کلام خداست برای اینکه ما فطری و ذاتی خدا جو هستیم بهتر است آیات قرآن خداوند متعال را بهتر بشناسیم و خیلی خوب است که شور و شوق قرآنی از سنین پایین در بین افراد ایجاد شود. خانواده‌ها با فراهم کردن شرایط خواندن قرآن و شرکت کردن در جلسات قرآنی و همچنین آموزش و پرورش در این کار بسیار موثر هستند.

این حافظ قرآن، فعالیت مؤسسات قرآنی در کرمان را مناسب و مطلوب دانست و افزود: فعالیت‌های قرآنی در استان کرمان با همت دوستان قرآنی در مجمع قاریان و حافظان و همچنین جامعة‌القرآن و مؤسسات با وجود امکانات محدود، عملکرد خوبی دارد.

وی ادامه داد: امیدواریم با همت مسئولان از استعدادها و ظرفیت‌های نخبگان قرآنی در استان بیشتر استفاده شود تا بتوانیم فعالیت‌های مؤثرتری در جامعه داشته باشیم.

انتهای پیام
captcha