به گزارش ایکنا از کرمان، امروز شنبه بیست و هفتم ماه شعبان است. شعبان ماهی است که پیامبر اکرم(ص) در ارتباط با آن فرمودند: شعبان ماه من است پس روزه بدارید براى دوستى و محبت پیامبر خود و براى تقرب و نزدیک شدن به پروردگار.
امام سجاد(ع) زمانی که این ماه فرا میرسید میفرمود: هر کسی برای محبت پیامبر و تقرب به خداوند، ماه شعبان را روزه بدارد، خداوند او را در روز قیامت مشمول کرامت خود قرار میدهد و بهشت را بر او لازم میکند.
اهمیت ماه شعبان از آن جهت است که فرصتی روحی و معنوی برای آمادگی ورود به ماه مبارک رمضان فراهم میکند. اکنون به روزهای پایانی ماه شعبان نزدیک میشویم ماهی که بسیار میتوانستیم از آن بهره ببریم. به همین مناسبت به توصیههایی برای روزهای پایانی ماه شعبان اشاره میکنیم.
روزه گرفتن در سه روز پایانی ماه شعبان بسیار توصیه شده است و در اهمیت آن همین بس که امام صادق(ع) در حدیثی چنین فرمودهاند: «قالَ الصّادِقُ(ع): مَنْ صامَ ثَلاثَةَ أَیّامِ مِنْ اخِرِ شَعْبانَ وَ وَصَلَها بِشَهْرِ رَمَضانَ کَتَبَ اللّهُ لَهُ صَـوْمَ شَهْـرَیْنِ مُتَتـابِعَـیْنِ: هر کس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل کند، خداوند ثواب روزه دو ماه پی در پی را برایش محسوب میکند».
امامرضا(ع) سفارشاتی برای روزهای پایانی ماه شعبان و استقبال از ماه مبارک رمضان دارند و دعایی برای آخرین روزها و شبهای ماه مبارک شعبان به ما آموخته است. از جمله این سفارشها: بسیار دعا کردن، بسیار استغفار کردن، بسیار تلاوت قرآن کردن و توبه از گناهان است.
همچنین ایشان توصیه میکنند به ادای تمام امانتهای که به گردن انسان است، بیرون ریختن تمام کینههایی که از مؤمنین در قلب انسان وجود دارد، ریشه کن کردن گناهان از دل، تقوای الهی پیشه کردن و بسیار خواندن این دعا «اللَّهُمَّ إِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنَا فِیمَا مَضَی مِنْ شَعْبَانَ فَاغْفِرْ لَنَا فِیمَا بَقِی مِنْه».
منبع: کتابهای الوافی، ج۱۱، ص۶۵ . عیون اخبار الرضا، ج۲، ص۵۱.
انتهای پیام