به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از کرمان، احمد امیری خراسانی، دبیر علمی کنگره ادبیات پایداری دیروز یکشنبه، 19 مرداد در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب افزود: به منظور فراموش نشدن فعالیتهایی که رزمندگان در دفاع مقدس انجام دادهاند، اولین کنگره ادبیات پایداری با مشارکت دانشگاه شهید باهنر و اداره کل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس اسفندماه 1384 در دانشگاه شهید باهنر کرمان برگزار شد و امسال پنجمین کنگره در اسفند برگزار میشود.
وی افزود: قرآن کتاب بزرگ مسلمانان، منشور پایداری در مقابل تمام زشتیها، آلودگیها، ناپسندیهای روحی، مادی، حتی دنیایی و همچنین ادبیات عرفانی ما نیز به نوعی تعلیم دهنده پایداری در مقابله با نفس و مبارزه در مقابل زشتیها و پلشتیها و صفات رذیله، نوعی ادبیات پایداری است که انسان را آماده میکند از جنبه اخلاق، انسان بودن و عبد واقعی خدا بودن پیش برود.
امیری خراسانی تصریح کرد: در حقیقت هر نوع ایستادگی که در تاریخ مقابل دشمنان خارجی وجود داشته است در حوزه ادبیات پایداری قرار میگیرد و در تاریخ، نتیجه پایداری مردم ما در برابر استبداد داخلی و متجاوزین خارجی در قالب نظم و نثر، تاریخ و ادبیاتی شکل گرفته که امروز وجود دارد.
وی تأکید کرد: نسل امروز باید از این گذشته پربار بهرهمند شود که نزدیکترین آن، دوران هشت سال دفاع مقدس است و لذا تصمیم گرفته شد ضمن برپایی کنگرههایی بتوانیم از دریچه علمی و با دیدگاه تخصصی به چگونگی پایداری و مقاومت نیاکان خود و مردم این کشور در طول تاریخ برسیم.
دبیر علمی کنگره ادبیات پایداری تصریح کرد: برگزاری کنگره ادبیات پایداری در واقع نوعی ادای دین به افرادی است که به هر طریق برای نظام و انقلاب فداکاری و ایثار کردهاند و گل سرسبد این مقاومت، هشت سال دفاع مقدس بود که با اتکای به دین و مردم شکل گرفت.
وی اظهار کرد: محورهای کنگره در شورای انجمن ادبی متناسب با نیازها تعریف میشود و یک بخش که تاکنون کمتر به آن پرداخته شده و اندکی مورد غفلت قرار گرفته، بخش آسیبشناسی است که در کنگره امسال مورد بررسی و تحلیل قرار خواهد گرفت.
وی افزود: در مورد ادبیات مقاومت جهان باید کارهای بیشتری انجام شود چرا که اکثر کشورها مانند افغانستان، عراق، لبنان، فلسطین، سوریه و در قاره اروپا برای مثال کشور بوسنی حتی در سایر کشورها درگیر این مسئله بودهاند.
دبیر علمی کنگره ادبیات پایداری بیان کرد: در سایر کشورها در طول تاریخ یا به وسیله نویسندگان و فرهیختگان بومی خود یا به وسیله صاحبان اندیشه مجموعه وقایع، آلام و رنجهایی که در جنگهای خانمانسوز دنیا انجام شده، در قالب نظم و نثر منتشر شده است.
وی اظهارکرد: این مجموعهها می تواند به عنوان سندهایی برای گذشته پربار و تاریخی هر ملتی درباره ایستادگی و مقاومت مردم به شمار رود که برای خود ادبیات مقاومت دارند.
امیری خراسانی خاطرنشان کرد: بستر کنگره ادبیات پایداری به سمتی حرکت کند که در ادامه به صورت منطقهای و در دورههای آینده به صورت جهانی و بینالمللی برگزار شود.
وی رشته دانشگاهی ادبیات پایداری را محصول برگزاری کنگره ادبیات پایداری دانست و افزود: رشته ادبیات پایداری در مقطع کارشناسی ارشد برای اولین بار در کشور سال 87 در دانشگاه شهید باهنر کرمان دایر شد و در حال حاضر بیش از 20 دانشگاه دولتی و غیر دولتی این رشته را تدریس میکنند.
امیری خراسانی انتشار نشریه ادبیات پایداری در دانشگاه شهید باهنر را از جمله دستاوردهای این رخداد فرهنگی برشمرد و اضافه کرد: تاکنون هشت شماره از آن به چاپ رسیده است.
دبیر علمی کنگره ادبیات پایداری گفت: مجموعه مقالات برگزیده کنگرههای اول، دوم و سوم در سه عنوان به نام نامه پایداری به چاپ رسیده و نامه پایداری چهارم هم از لحاظ مباحث علمی به پایان رسیده و مقالات آن آماده شده است و در آینده ای نزدیک به چاپ خواهد رسید.