کد خبر: 4314010
تاریخ انتشار : ۱۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۳:۵۳
رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور کشور:

دانشگاه‌ها محور اصلی پدافند غیرعامل کشور هستند

حمید یزدانی گفت: هر دانشگاه باتوجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه علوم و آگاهی دارد، متولی رصد و شناسایی یک حوزه از تهدیدها و آسیب‌هاست بنابراین می‌توان دانشگاه‌ها را محور اصلی پدافند غیرعامل دانست.

حمید یزدانی رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام‌نور کشوربه گزارش خبرنگار ایکنا از کرمان، مراسم تکریم و معارفه مسئول بسیج اساتید دانشگاه پیام‌نور استان کرمان با حضور مسئول بسیج اساتید دانشگاه پیام‌نور کشور و جمعی از مسئولان استانی و دانشگاهی  امروز ۱۰ آبان‌ماه در تالار عاشورا دانشگاه پیام نور کرمان برگزار شد.

در این مراسم حمید یزدانی، رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور کشور با بیان اینکه در گام دوم انقلاب، یکی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب مدظله‌العالی در رابطه با خلأ دولت اسلامی بوده است، گفت: دولت اسلامی بعد از ۴ دهه به‌خاطر برخی کاستی‌ها آن‌طور که شایسته و بایسته است شکل نگرفته است لذا سؤال پیش می‌آید که این خلاأها کجاست؟ چراکه حضرت آقا، از ما انتظار دارند که دولت اسلامی به بهترین نحو شکل بگیرد و تمدن‌ساز باشیم و تمدن‌سازی کنیم اگرچه در حال حاضر درحال تمدن‌سازی در دنیا هستیم.

یزدانی با بیان اینکه رژیم آمریکا از درون خواهد پاشید، افزود: به‌خاطر نارضایتی‌ها از حاکم آمریکا، مردم این رژیم را به انزوا خواهند برد. ما در دولت‌سازی اسلامی باید نقش حکمرانان را ببینیم و خلأهای حکمرانی و حکمروانی را پیدا کنیم چراکه یکی از دغدغه‌های حوزه بسیج، بحث خلأهای حکمرانی است که پیرو آن، تاکنون کارگروهایی شکل گرفته است و مسائل را شناسایی و برای آن راهکارهای عملیاتی پیدا کرده‌ایم و متولی این کار هم، بسیج اساتید کشور است.

وی اضافه کرد: پیرو فعالیت‌های بسیج اساتید کشور، مراکز استان‌ها هم به جد مسائل را پیگیر هستند و این نشان از آن است که این بسیجی که مردمی شکل گرفته است نیز دغدغه‌مند حکمرانی مردمی است، حکمرانی که بر پایه دین و حقیقت و در راستای تمدن‌سازی است.

رئیس بسیج اساتید دانشگاه پیام نور کشور با تأکید بر اینکه اساتید به‌عنوان مرجعیت علمی نقش اساسی برای تمدن سازی و رفع دغدغه‌مندی بسیج را دارند، اظهار کرد: اگر استادی نتواند در این مسیر مفید باشد در حقیقت در انزوا علمی خود باقی مانده است و ما هم بسیار تلاش کرده‌ایم که بسته‌های سیاستی را در قالب ترفیع اساتید در ماده ۳ بگنجانیم و این بسته‌ها در راستای ارتقای نظام حکمرانی به تفسیر در آیین نامه ارتقای اعضای هیئت علمی دانشگاه در حال بررسی است.

وی گفت: در قانون هفتم برنامه پیشرفت و برنامه بودجه ۱۴۰۴ در راستای پژوهش دستگاه‌ها مصوبات و کمک‌های خوبی شده است که در همین خصوص، نقش اساتید بسیج دانشگاه‌ها را پررنگ خواهد کرد لذا ما باید با کمک هم کارهایی انجام دهیم که اثرات آن اعم از نشاط و امیدآفرینی در زندگی مردم جاری شود چراکه دانشجویان با استفاده از راهبردهای اساتید مجرب، ما را در رسیدن به اهداف دانشگاه و دانشگاهیان خواهند رساند.

یزدانی در ادامه هفته پدافند غیرعامل را هم تبریک گفت و افزود: اگر بخواهید چرخه مصون‌سازی را در کشور و در بخش‌های مختلف ایجاد کنید باید علم به فناوری‌ها داشته و آسیب‌پذیری‌ها را شناسایی کرد تا آن آسیب‌ها را کاهش دهیم لذا در همین راستا نیاز به علوم و آگاهی است، پس محل اصلی پدافند غیر عامل، دانشگاه‌ها هستند چراکه هر دانشگاه باتوجه به ظرفیت‌هایی که دارد متولی رصد یک حوزه تهدید و آسیب باشد چراکه ما حدود ۴۰ تهدید فناورانه در کشور نیز متصور هستیم.

وی با بیان اینکه پدافند اجتماعی در کشور مغفول مانده است، گفت: دانشگاه پیام نور به‌عنوان پیشران در حوزه علم و فناوری که به‌دنبال پوشش دانشگاه در نسل ۴ و ۵ است، باید در این حوزه وارد شود و نقش پر رنگی را ایفا کند.

رئيس بسیج اساتید دانشگاه پیام‌نور کشور تصریح کرد: نیاز ما، نیاز اقتصاد دانش‌بنیان است و جهاد علمی باید در این راستا داشت لذا باید تعامل میان دانشگاهیان و صنعت برقرار شود لذا دنبال آن هستیم که تمام فضاهای موجود دانشگاه‌ها را به سمت فناوری و کارآفرینی سوق دهیم و در استان کرمان با ایجاد فضاهایی کارآفرینی و نوآوری و فناوری را با استفاده از ظرفیت‌های شهرستان شکل دهیم و برای فرزندان در دانشگاه‌ها فضایی پویا در راستای نوآوری بر پایه اقتصاد و دانش‌بنیان ایجاد کنیم.

وی با اشاره به اینکه باتوجه به گستردگی دانشگاه پیام نور در حوزه‌های مختلف، آینده روشنی برای آن می‌بینم، اظهار کرد: صنایع و بخش‌های مختلف می‌توانند از ظرفیت دانشگاه‌ها استفاده و به‌جای هزینه‌های سنگین برای پرداخت مالیات، برای حل مسائل خودشان و پیشرفت صنعت‌های خود، از ظرفیت‌های قانونی دانشگاهیان استفاده کنند و باید با کمک حوزه بسیج شبکه‌های علمی را در حوزه‌های مختلف فرهنگی، هوش مصنوعی، فنی و مهندسی و ... تشکیل داد تا بتوان در سطح کشور و ملی پیشرفت‌های شگرفی داشته باشیم.

 

انتهای پیام
captcha