کد خبر: 4248555
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۵۴

انتشار فراخوان طرح «مهرواره کتاب من» در کرمان

دبیر کانون کتاب و کتابخوانی استان کرمان گفت: طرح «مهرواره کتاب من» فرصتی است تا مخاطبان با معرفی کتاب مورد نظر خود با استفاده از لهجه و گویش محلی و اِلِمان‌های بومی در قالب ویدئوکست یا پادکست از کتاب بگویند.

طرح «مهرواره کتاب من»مریم حجت، دبیر کانون کتاب و کتابخوانی استان کرمان در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از کرمان درباره طرح «مهرواره کتاب من» گفت: طرح مهرواره کتاب من، به پیشنهاد‌ کانون کتاب و کتابخوانی استان کرمان امسال نیز، در دومین سال متوالی به عنوان یکی از برنامه‌های اجرایی هفته کتاب از طرف امور خادمیاری اعلام شده است.

وی افزود: کتاب، محصول تجربه‌های بشری و خلاقیت‌های ذهنی و آموخته‌های درازمدت انسان است و سهم کتاب در انتقال دانش‌ها گاهی به مراتب بیشتر و فراتر از دیگر ابزار آموزشی است. کتاب وسیله‌ای است که دانش بشری به مدد آن از تباه شدن مصون می‌ماند و به آیندگان منتقل می‌شود. پدید آوردن آثار علمی و فرهنگ مکتوب از توصیه‌های مهم اولیای دین است و به گسترش دانش کمک می‌کند و به عنوان یک میراث فرهنگی برای نسل‌های آینده ماندگار می‌شود.

وی با اشاره به اینکه، هیچ ذخیره و میراثی سودمندتر و باارزش‌تر از کتاب نیست، اظهار کرد: کتاب، مایه آرامش روحی انسان است و همدمی است که اندوه را می‌زداید و مطالعه‌کننده را از تنهایی درمی‌آورد و به او حکمت‌های جان‌پرور می‌آموزد و با پیشرفت تکنولوژی‌های جدید اقبال افراد جامعه به کتابخوانی کمتر از گذشته شده است. برای گسترش این مهم باید طرح‌ها و برنامه‌هایی در سطح خرد و کلان پیاده کرد تا بتوان نسل امروز را به سمت مطالعه و کتابخوانی سوق داد. طرح‌ها در سطح کلان نیازمند راهبردهای ملی و توجه و برنامه‌ریزی است تا انگیزه برای مطالعه و کتابخوانی در جامعه گسترش یابد.

حجت ادامه داد: طرح «مهرواره کتاب من» فرصتی است تا مخاطبان با معرفی کتاب مورد نظر خود با شاخص‌های تعیین شده با استفاده از لهجه و گویش محلی و اِلِمان‌های بومی در قالب ویدئوکست یا پادکست از کتاب بگویند و لذتی که از کتابخوانی بر دل و جانشان ماندگار شده است، بیان کنند و شاخص‌های معرفی کتاب در اولین دوره از طرح در سال 1402 این بود که بهترین یا تأثیرگذارترین کتابی که خوانده‌اید؟ بهترین یا اولین کتابی که هدیه گرفته‌اید؟ بهترین یا اولین کتابی را که برایتان خوانده‌اند یا به شما معرفی کرده‌اند؟

وی در ادامه به شاخص‌های معرفی کتاب در سال 1403 اشاره کرد و گفت: شاخص‌هایی از قبیل، بهترین کتابی که هدیه داده‌اید؟ بهترین کتابی که برای کسی خوانده‌اید؟ و بهترین کتابی که به دیگران معرفی کرده‌اید؟‌ است که باید شرکت‌کنندگان این مهم را مد نظر داشته باشند.

دبیر کانون کتاب و کتابخوانی شهرستان کرمان از اهداف برگزاری طرح مهرواره کتاب من سخن به میان آورد و اضافه کرد: ترغیب همه گروه‌های سنی به کتابخوانی، شناسایی‌ کتاب‌های خوب از دید مخاطبان،‌ تولید محتوا‌‌‌ از آثار‌ متنوع‌ و‌ متعدد‌‌‌ نویسندگان(معرفی کتاب‌های مناسب)، شناسایی افراد توانمند‌ در حوزه تولید کتاب‌ صوتی،‌ ایجاد‌ زمینه مناسب‌ جهت معرفی‌ کتاب‌های‌ مختلف از زوایای متفاوت، توسعه و ترویج کتابخوانی در بین عموم مردم و شناسایی نیازهای مطالعاتی اقشار مختلف از جمله اهداف این طرح هستند.

حجت گفت: جامعه هدف برای این فراخوان، تمام گروه‌های سنی است و در انتها به هشت اثر برتر هدایایی اهدا می‌شود. در سال گذشته در اولین دوره از فراخوان در هفته کتاب و کتابخوانی، ۹ اثر برتر به استان کرمان اختصاص داشت. در بخش کودک و نوجوان، ثنا خسروی از بردسیر، فاطمه نقی‌زاده از ماهان، در بخش بزرگسال، فردوس ابوالحسن‌زاده از ماهان، فرزانه خسروی از بردسیر، صغری خواجوی‌نژاد از سیرجان و در بخش جایزه ویژه غزه و فلسطین به صورت مشترک  منیره دانش از ماهان و صفیه هاتفی از رابر بودند. اسامی برگزیدگان از نظر هیئت داوران نوجوان، فائزه خسروی و احمدپارسا خسروی هر دو از بردسیر بوده است.

دبیر کانون کتاب و کتابخوانی استان کرمان در پایان اظهار کرد: علاقه‌مندان شرکت در طرح مهرواره کتاب من، می‌توانند ویدئوکست و پادکست با موضوع معرفی کتاب با استفاده از لهجه، گویش محلی و عناصر بومی، تا ۲۴ آذرماه به نشانی کاربری، aqrlibrary@ در پیام‌رسان ایتا ارسال کنند.

انتهای پیام
captcha