کد خبر: 1811477
تاریخ انتشار : ۱۹ مرداد ۱۳۸۸ - ۰۶:۱۰

سرنوشت مختوم انسان در قاعده «كل نفس ذائقه الموت» رقم خورده است

گروه انديشه و علم: عموميت مرگ قابل انكار نيست و همچنين بايد پذيرفت كه مرگ را نمی‌توان دفع كرد چرا كه سرنوشت مختوم انسان در قاعده «كل نفس ذائقه الموت» رقم خورده است.

«حسن مجيدی فر»، رئيس انجمن قرآن و نهج البلاغه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كرمان در گفت‌وگو با خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) شعبه كرمان، گفت: می دانيم كه بيشتر مردم از فرا رسيدن مرگ نگرانند، بلكه امروز يكی از مسائلی كه در همه جای دنيا مطرح است و در هر يك از فلسفه ها، مكاتب و نحله های مختلف فكری و اجتماعی مورد توجه قرار دارد، همين مسأله ترس از مرگ است .
وی افزود: ترس از مرگ پديده هولناك روانی است و موجب نگرانی، اضطراب و ناراحتی افراد می‌شود و اگر آدمی بخواهد راحت و آسوده‌خاطر و شاد زندگی كند، بايد ترس و نگرانی از مرگ را از روح و روان خود بزدايد تا از اين دلهره و اضطراب كه زندگی را به وی تلخ می‌كند برهد.
مجيدی‌فر تصريح كرد: اگر برای ما ممكن می‌بود كه مرگ را از قاموس زندگی انسان خارج می‌كرديم و اين تحول و انتقال را از برنامه زندگی حذف می كرديم، خود به خود زمينه‌ای برای ترس از مرگ باقی نبود، ولی از آن جا كه مرگ به طور حتم برای انسان پيش می‌آيد و سرنوشت مختوم انسان در قاعده «كل نفس ذائقه الموت» رقم خورده است، بايد با آن كنار آمد.
رئيس انجمن قرآن و نهج‌البلاغه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان كرمان بيان كرد: اهميت اين پديده روانی تا بدانجاست كه بسياری از روانشناسان را به خود مشغول كرده و اين پرسش به طور جدی برايشان مطرح است كه چگونه می‌توان ترس و نگرانی از مرگ را از روح انسان زدود؟ و سرانجام به هيچ نتيجه‌ای نرسيده و نتوانسته‌اند چاره‌ای بينديشند، جز آنكه بايد مرگ را به عنوان يك پديده قطعی انكارناپذير به انسان قبولاند.
وی يادآوری كرد: در هر صورت طبيعی است كه انسان از مرگ وحشت داشته و از آن نگران شود، زيرا با آمدن مرگ از يك سو همه محبت‌ها و دلبستگی‌ها به امور دنيوی پايان می‌پذيرد و انسان خود را در فضايی غير قابل پيش‌بينی می‌بيند.
مجيدی‌فر در پايان خاطرنشان كرد: تنها راه برون رفت از ترس از مرگ، ايمان قوی به خداوند و قبول مسئله معاد است كه با اعتقاد به بودن جهانی ديگر بسياری از اين نگرانی‌ها از بين خواهد رفت.
captcha