کد خبر: 4316039
تاریخ انتشار : ۲۰ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۴
یک کارشناس مذهبی:

حضرت فاطمه زهرا(س) الگویی کامل برای تاریخ بشر است

حجت‌الاسلام والمسلمین اژدری با بیان اینکه بهترین زن، برای الگوگیری زنان در جهان، حضرت فاطمه زهرا(س) است، اظهار کرد: ایشان توانست در سه بعد شخصی، خانوادگی و اجتماعی، الگوی کاملی برای همه تاریخ بشر باشد.

حجت الاسلام والمسلمین مصطفی اژدری کارشناس مذهبیحجت‌الاسلام والمسلمین مصطفی اژدری، کارشناس مذهبی در گفت‌وگو با خبرنگار ایکنا از کرمان با عرض تسلیت ایام شهادت حضرت زهرا (س) گفت: جایگاه زن در اسلام جایگاه رفیع و بالایی است و در همه ارزش‌ها و خوبی‌ها که رأس و اساس آنها، ایمان و ثواب عبادات و طاعات است نیز، زن از مرد کمتر نیست و در میدان مسابقه فردی، گاهی زن‌ها که بر بیشتر مردها برتری می‌یابند و در این میدان، باعث ترقی و تقرب به خدا شده‌اند.

وی افزود: اسلام قواعد زننده و عاداتی را که مخالف شئون و حقوق زنان بود با صراحت و شجاعت لغو کرد از جمله زنده به گور کردن دختران و با به دنیاآمدن حضرت زهرا(س) آیات سوره کوثر نازل شد «إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ» خداوند فرمود: خیر کثیر را به پیامبرش عنایت کرد، لذا سنت اشتباه زنده به گور کردن دختران و بی‌احترامی به مقام زن با تولد دختر پیامبر(ص) و احترام به او منسوخ شد.

حجت‌الاسلام اژدری با بیان اینکه بهترین زن، برای الگوگیری زنان در جهان، حضرت فاطمه زهرا(س) است، اظهار کرد: ایشان توانست در سه بعد شخصی، خانوادگی و اجتماعی، الگوی کاملی برای همه تاریخ بشر باشد.

این کارشناس مذهبی گفت: تأکید حضرت زهرا(س) بر محور ولایت و دفاع از ولایت نشان می‌دهد که اگر مردم یک جامعه امام خودشان را بپذیرند سایر اعمال دین هم به واسطه توصیه‌های امام، رنگ و بوی معنوی پیدا می‌کند یعنی ولایت و وجود یک امام، محور بندگی انسان‌هاست.

وی اضافه کرد: زیرا امام با توصیه و سفارش مردم را نجات می‌دهد لذا همانطور که بر بحث ولایت به‌عنوان یکی از ارکان دین ما و امام به‌عنوان محور ترویج معارف دینی حضرت زهرا(س) تأکید کردند، نسبت به سایر اعمال مانند نماز و عبادات و سایر وظایف دینی انسان تأکید و تقویت آنها را مدنظر داشتند، لذا حضرت زهرا(س) با محوریت امام، سایر دستورات دینی را هم به ما گوشزد کردند و جامعه آن روز را از خطر دوری از امام و مشکلی که بعدها برایشان پیش می‌آمد دور کردند.

کارشنای دینی و مذهبی با اشاره به اینکه یکی از روش‌های تربیتی حضرت زهرا(س) صدا کردن فرزندان به بهترین شکل که باعث حفظ کرامت و شخصیت فرزندان می‌شد، افزود: در حدیث کسا وقتی حضرت زهرا(س) جواب سلام فرزندانشان را می‌دهند از تعبیر «یا قره عینی و ثمره فوادی» استفاده می‌فرمایند یعنی ای نور چشمانم و ای میوه دل مادر. نوع جواب و صحبت با فرزندان همراه با تکریم فرزند یکی از نکات کلیدی زندگانی حضرت به‌شمار می‌رود.

وی مطرح کرد: پیام ساده‌زیستی حضرت زهرا(س)، پیام آسودگی خاطر، آرامش و صفای روحی است که امروزه می‌تواند به‌عنوان یکی از عوامل نجات انسان‌ها از این گرداب دل بستگی‌ها دانست. حضرت با تمام وجود به خدا توکل می‌کردند و از نعمت‌های دنیوی به اندازه نیاز استفاده می‌کردند. ساده‌زیستی حضرت زهرا(س) را در قسمت‌های مختلف تاریخ می‌توان مشاهده کرد.

حجت‌الاسلام اژدری با اشاره به نقل قولی از سلمان فارسی، گفت: سلمان فارسی می‌گوید روزی حضرت فاطمه (س) را دیدم که چادری وصله‌دار و ساده بر سر داشت. در شگفتی ماندم و گفتم: عجبا! دختران پادشاهان ایران و قیصر روم بر تخت‌های طلا می‌نشینند و پارچه‌های زربافت به تن می‌کنند اما او که دختر رسول خداست! نه چادرهای گران‌قیمت بر سر دارد و نه لباس‌های زیبا! فاطمه (س) پاسخ داد: «ای سلمان! خداوند بزرگ، لباس‌های زینتی و تخت‌های طلا را برای ما در روز قیامت ذخیره کرده است».

انتهای پیام
خبرنگار:
معظمه رنجبر
captcha