راه‌اندازی بیش از 3 هزار واحد قرآنی بسیج در مساجد کشور
کد خبر: 4102537
تاریخ انتشار : ۰۵ آذر ۱۴۰۱ - ۱۸:۳۶
رئیس دارالقرآن بسیج کشور بیان کرد:

راه‌اندازی بیش از 3 هزار واحد قرآنی بسیج در مساجد کشور

رئیس دارالقرآن بسیج کشور با اشاره به فعالیت 57 هزار پایگاه مقاومت بسیج و فعالیت اکثر آن‌ها در مساجد کشور، گفت: پس از اینکه مقام معظم رهبری در ابتدای امسال بحث پایگاه قرآنی قرار دادن مساجد را مطرح کردند، برنامه‌ریزی لازم برای راه‌اندازی واحدهای قرآنی در مساجد صورت گرفت و تاکنون 3014 واحد قرآنی از سوی پایگاه‌های مقاومت بسیج ایجاد شده است.

راه‌اندازی 3014 واحد قرآنی بسیج در مساجد

به گزارش ایکنا، برنامه افق رادیو قرآن، عصر امروز، پنجم آذرماه به مناسبت هفته بسیج، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا لیمویی، رئیس دارالقرآن بسیج و رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج سپاه محمدرسول‌الله(ص) تهران بزرگ و با اجرای کارشناسی جواد نصیری به روی امواج این شبکه رادیویی رفت.

حجت‌الاسلام لیمویی در ابتدای صحبت‌های خود در این برنامه با اشاره به اینکه طی مدت یکساله حضور در دارالقرآن بسیج سعی شده نکاتی که مدنظر مقام معظم رهبری در حوزه قرآن بوده است را مورد پیگیری قرار دهد، گفت: در حوزه مسابقات، امسال به برگزاری دو دوره از مسابقات قرآن که شامل دوره‌های 28 و29 است، اقدام کرده‌ایم.

ابتکار بسیج در برگزاری مسابقات قرآن 

وی در ادامه به ابتکاراتی که در حوزه مسابقات به کار گرفته شده است، اشاره و اظهار کرد: مسابقات قرآن بسیج در چهار بخش و متفاوت از فضای رقابت‌های قرآنی که از سوی سازمان اوقاف و دیگر سازمان‌های برگزارکننده مسابقات می‌‌گذرد، است. این تفاوت رقم خورد تا از این طریق بتوانیم مخاطبان بیشتری را درگیر انس با قرآن کریم کنیم.

لیمویی تصریح کرد: یکی از بخش‌های این مسابقات، بخش فردی است که در آن رشته‌ها به صورت عمومی تعریف شده است و آحاد مردم در سنین و جنسیت‌های مختلف می‌توانند در آن شرکت کنند. در کنار بخش فردی سه بخش به مسابقات اضافه شده است که یکی از آن‌ها بخش خانوادگی است. این بخش بسیار مورد استقبال قرار گرفت و طی آن یک خانواده به همراه هم یک تیم قرآنی تشکیل داده و در مسابقات حاضر می‌شوند؛ این اتفاق مبارکی است که خانواده‌ها را به مدت چندماه درگیر فعالیت قرآنی حول مسابقات می‌کند.

حضور دو هزار گروه در بخش گروهی مسابقات 

رئیس دارالقرآن بسیج کشور بیان کرد: دومین بخش این مسابقات، بخش گروهی است. در این بخش تلاش شده است گروه‌های جوان و نوجوان از دهه هفتاد تا دهه نود امکان حضور در آن را داشته باشند. در این دوره از مسابقات بیش از دو هزار گروه برای حضور در رقابت‌ها ثبت‌نام کرده‌اند. بخش ایده‌پردازی هم یکی از بخش‌های جدید مسابقات است که به رقابت‌ها اضافه شده است، در این رشته محور ایده‌ها صحبت‌ها و مطالبات مقام معظم رهبری در مورد مسائل قرآنی است.

بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگر این برنامه، رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ نیز گفت: با توجه به اینکه تشکیل بسیج بر مبنای قرآنی بوده است، من یاد جمله‌ای از حضرت امام(ره) افتادم که فرمودند بسیج شجره طیبه و درخت تناور و پرثمر است، در آیات 24 و 25 سوره مبارکه ابراهیم سه ویژگی شجره طیبه آمده است. بنابراین هر کسی دارای این سه ویژگی باشد، بدون توجه به فرم‌ها و کارت‌های عضویت و ... در زمره بسیج است.

قربانی افزود: اصل و پایه اولیه بسیج یا بسیجی باید ثابت باشد، این ثابت بودن بر اساس آشنایی با قرآن، انس با قرآن و تمسک به اهل بیت(ع) نه در سطح پایین بلکه در عالی‌ترین و بهترین سطح است. اگر اینها اتفاق بیفتد، «تُؤْتِي أُكُلَهَا كُلَّ حِينٍ بِإِذْنِ رَبِّهَا» خواهد بود، یعنی به جایی می‌رسد که در هر فصلی به اذن الله میوه خود را می‌دهد و دیگر، شرایط نامساعد و عدم همکاری مسئولان و تحریم و ... در آن تأثیری نخواهد داشت.

مبنای شکل‌گیری سازمان قرآنی بسیج تهران 

وی بیان کرد: سازمان قرآن و عترت بسیج تهران از سال 91 فعالیت خود را شروع کرد و مبنای مختلفی برای کارکرد آن به ویژه در حیطه‌هایی که خلأهای قرآنی داریم، بوده است. بسیج می‌تواند بزرگ‌ترین شبکه قرآنی و مردمی را در سطح کشور و استان‌ها ایجاد کند. در بحث حفظ قرآن کریم،‌ در فعالیت‌های هنری، در بحث پرداختن به الگوها و اسوه‌های عینی و عملی قرآن همچون شهدای قرآنی و حتی در عرصه مسابقات هم سعی کرد‌ه‌ایم به صورتی عمل کنیم که بخش‌های دیگر به آن شکل ورود نکرده باشند.

رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با اشاره به اینکه اولین جایی که اقدام به شناسایی شهدای قاری و حافظ و معلم قرآنی کرد، بسیج بود،‌ گفت: در حال حاضر در سطح کشور بیش از دو هزار شهید قرآنی و در سطح تهران بیش از 250 شهید قاری و حافظ قرآن شناسایی شده است.

رویکرد بخش قرآنی بسیج در برابر جهاد تبیین و جنگ روایت‌ها 

بر اساس گزارش ایکنا، در بخش دیگری از این برنامه حجت‌الاسلام والمسلمین حمیدرضا لیمویی، رئیس دارالقرآن بسیج کشور به اقدامات بسیج در حوزه جهاد تبیین و جنگ روایت‌ها پرداخت و اظهار کرد: در این حوزه در دو بحث ورود داشته‌ایم که یکی بحث عملیاتی است. وقتی دشمن دارد علیه تفکر مردم عملیات انجام می‌دهد، ما هم باید در همان حوزه رسانه ورود کنیم. بسیج از جهت ورود به فضای مجازی لشکر سایبری خوبی راه انداخته است و خیلی از این «تِرندهایی» که در فضای مجازی اتفاق می‌افتد، بسیج پای کار آن قرار دارد.

وی افزود: یک بحث دیگر هم عمق‌بخشی به افکار است که این امر با محوریت قرار دادن قرآن حاصل می‌شود. قرآن می‌فرماید «تِبْيَانًا لِكُلِّ شَيْءٍ» است یعنی اگر جهاد تبیین اتفاق بیفتد، باید به واسطه قرآن باشد. بسیج در حوزه‌های مختلف توجه به قرآن دارد، همین کمک‌های مؤمنانه تجسم آیات قرآن و جهاد تبیین است. فعالیت بسیج در بحث سازندگی و حلقات صالحین بسیج که به صورت گسترده است هم یک نوع جهاد تبیین محسوب می‌شود.

وجه مغفول مانده مطالبه قرآنی مقام معظم رهبری 

لیمویی به مطالبه مقام معظم رهبری در مورد تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم اشاره و اظهار کرد: هر وقت حرف از این مطالبه شده تنها به تربیت 10 میلیون حافظ اکتفا کرده‌ایم و جمله بعد از آن را مورد توجه قرار نداده‌ایم. ایشان فرمودند وقتی 10 میلیون حافظ قرآن داشته باشیم، جامعه به یک جامعه پولادین تبدیل می‌شود. وقتی فردی قرآنی باشد قرآن با گوشت و پوست و خون او عجین می‌شود که این امر باعث می‌شود تأثیرپذیری از عملیات روانی دشمن کم شود.

همچنین رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ در بخش دیگری از این برنامه، به بیانات مقام معظم رهبری در جمع امروز بسیجیان اشاره و اظهار کرد: مقام معظم رهبری امروز فرمودند یکی از مبانی کار دشمن بر مبنای دروغ است، شبکه‌های مجازی و رسانه‌ها هم پایه و اساسشان این است و اگر راست را هم بگویند، آن را به دروغی عجین می‌کنند.

وی افزود: ما تمام حرفمان بر این است که اگر مردم بر مبنای قرآنی آشنا شوند و تلاش کنند و بسیج هم وظیفه‌اش این باشد که بتواند عموم مردم را با قرآن بیشتر آشنا کند، قطعاً چون قرآن خود نور، هادی، تشخیص دهنده حق از باطل است و بصیرت دهنده است، همه اینها در وجود آن شخص متجلی می‌شود. «لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا»، این امر باید مبنای همه مردم باشد لذا نباید به چیزی که علم ندارند، عمل کنند و نشر دهند و بدانند گوش و چشم و قلب ما یک روزی باید پاسخگو باشد.

وی در ادامه به دیدار جمعی از فعالان قرآنی با مقام معظم رهبری در سال‌های گذشته اشاره و اظهار کرد: منظور از صحبت‌های حضرت آقا در آن دیدار این بود که تلاش کنید همه مردم با قرآن انس بگیرند. اگر انس با قرآن عمومیت پیدا کند، استحکام داخلی نظام بالا می‌رود. اگر این بالا برود چشم طمع دشمنان از این نظام برداشته می‌شود و در این زمینه قطعاً باید جهاد تبیین توسط تک تک بسییجیان به ویژه نیروهای قرآنی شکل بگیرد. در این زمینه تلاش‌های خوبی صورت گرفته و باز هم سعی خواهیم کرد فعالیت‌های ویژه‌ای مانند قرآنیان پیرو مکتب شهید سلیمانی را شکل دهیم.

بر اساس این گزارش در ادامه این برنامه حجت‌الاسلام والمسلین حمیدرضا لیمویی، رئیس دارالقرآن بسیج درخصوص دارالقرآن بسیج در سراسر کشور، اظهار کرد:‌ ما در شهرستان‌ها ساختمان و امکانات آموزشی مناسب از طرف نواحی مقاومت بسیج در اختیار گرفته‌ایم تا به عنوان دارالقرآن بسیج فعالیت داشته باشند. بر همین اساس، 104 دارالقرآن در اختیار فعالان قرآنی شهرستان قرار گرفته است، مربیانی که سال‌ها انگیزه کار قرآنی داشته اما امکانات نداشته‌اند، می‌توانند این دارالقرآن‌ها را اداره کنند. افرادی را داشته‌ایم که مؤسسه‌شان به دلیل مواردی همچون اجاره بهای سنگین تعطیل شده و نمی‌توانستد جایی اجاره کنند که ما ساختمان در اختیار آن‌ها گذاشته‌ایم تا فعالیت خود را ادامه دهند. به نظر من رمز موفقیت هم مردمی شدن است. اساس کار ما برای رسیدن به تعداد حافظان همین دارالقرآن‌هاست.

وی با اشاره به فعالیت 57 هزار پایگاه مقاومت بسیج و فعالیت اکثریت آن‌ها در مساجد، بیان کرد: 14 فروردین امسال مقام معظم رهبری در دیدار با قرآنیان بر پایگاه قرار دادن مساجد تأکید کردند. از همان موقع برنامه‌ریزی شد و سه هزار و 14 واحد قرآنی از سوی پایگاه‌های مقاومت بسیج ایجاد شد، این واحدها حول محور مربی ـ مدیر قرآنی است.

لیمویی با اشاره به تقسیم‌بندی فعالیت‌های قرآنی در بسیج، گفت:‌ بر اساس تقسیم‌بندی‌ صورت گرفته،‌ فعالیت‌های عمومی مانند روخوانی و روان‌خوانی و نیز حفظ اجزاء یک تا سه قرآن کریم در مساجد انجام می‌شود و فعالیت‌های تخصصی‌تر نیز در سطح دارالقرآن‌ها که تعداد آن‌ها فراتر از 100 دارالقرآن است و نیز نواحی صورت می‌گیرد.

در ادامه رحیم قربانی، رئیس سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ نیز در مورد فعالیت‌های قرآنی بسیج در سطح تهران،‌ بیان کرد:‌ ما از ابتدا که شروع به فعالیت کردیم، تاکنون حدود 230 مهد قرآنی، 40 مرکز تخصصی حفظ قرآن، 23 مرکز قرآن و عترت در نواحی و بیش از هزار کانون قرآن در پایگاه‌های بسیج در تهران را دایر کرده‌ایم. در برخی از این مهدها و مراکز تخصصی حفظ اگر در خود بسیج امکانی وجود نداشت، از مؤسسات قرآنی یا صاحب‌نظران قرآنی استفاده شده است.

انتهای پیام
captcha