رونمایی از ۲۶۰۰ سند در «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد»
کد خبر: 3879623
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۲

رونمایی از ۲۶۰۰ سند در «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد»

آئین رونمایی از کتاب «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد» با ۲۶۰۰ سند صبح امروز، 29 بهمن‌ماه، با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در سالن توسعه این وزارتخانه برگزار شد.

رونمایی از ۲۶۰۰ سند در «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد»به گزارش خبرنگار ایکنا، عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در آئین رونمایی از کتاب «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد» گفت: پس از پایان چندین فار پروژه ذخیره‌سازی اسناد دفاع مقدس، لزوم تهیه بانک اطلاعاتی کامل و جامع از فعالیت‌های انجام شده مهندسی رزمی جنگ جهاد در هشت سال دفاع مقدس با قابلیت نمایش و تعیین محدوده جغرافیایی ضروری به نظر می‌رسید.

وی افزود: این کتاب اولین اطلس مهندسی دفاع مقدس کشور است که سعی در نشان دادن همه فعالیت‌های پشتیبانی مهندسی جنگ جهاد در منطقه فاو دارد تا الگویی را برای جامعه ایران اسلامی معرفی کند. البته این مسئله با مشکلاتی مواجه بود، زیرا پس از گذشته ۳۴ سال از انجام فعالیت‌ها، بسیاری از آن‌ها از خاطر سازندگانش رفته بود و اسناد هم در مورد برخی اقدامات اطلاعات کاملی را در اختیار نمی‌گذاشت، مانند سنگر‌های فراوانی که جهادگران در این منطقه احداث کردند و تعداد کمی از آن‌ها در اسناد یا مصاحبه‌ها شناسایی و مکان دقیق آن‌ها مشخص شد.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از سخنانش گفت: کشورمان طی ۴۰ سال گذشته با شدت و ضعف تحت فشار غرب و آمریکا بوده است، گاهی کشوری را در همسایگی کشورمان تحریک کردند تا به ایران حمله کند و امروز این فشار‌ها اقتصادی است و به شکل دیگری وارد جنگ شده‌ایم.

آثار خلأهای مستندسازی

کشاورز ادامه داد: موضوع غریب در جامعه ما این است که به حال و لحظه‌ای که در آنیم می‌پردازیم و عادت نداریم اقداماتمان را مستند کنیم و این فرق ما با جوامع پیشرفته است. در حالی‌که مستندسازی یکی از اقدامات کم‌هزینه و باارزشی است که از خطا‌ها می‌کاهد. متأسفانه از تعریف و تمجید هم اجتناب می‌کنیم و این مسئله روحیه آدم‌ها را آزرده می‌کند. در واقع پدیده حبس کردن احساسات و قدردانی نکردن از تلاش دیگران صفت پسندیده‌ای نیست و اغلب بعد از مرگ یا شهادت افراد از آن‌ها تمجید می‌کنیم و من اثرات سرخوردگی آن را دیده‌ام و جامعه ما به همین دلیل دچار خمودگی شده است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر اینکه مستندات باید به نسل جدید انتقال یابد، گفت: ممکن است فکر، اندیشه و سلیقه جوانان با ما متفاوت باشد، اما باید تلاش‌های گذشتگان به آن‌ها انعکاس یابد.

محمدرضا طلایی، معاون وزیر جهاد کشاورزی، در بخش دیگری از این نشست گفت: یکی از مشکلات ما در دوران دفاع مقدس بحث نرم‌افزاری و مستندات بود و امروز جوانان با عشق و علاقه این بحث را پیش می‌برند و اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ اثر ارزشمندی در این حوزه است.

وی افزود: طرح اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد از سال ۱۳۸۶ با فعالیت‌های پراکنده از ساماندهی و جمع‌آوری نقشه‌ها و کالک‌های عملیاتی، همچنین ترسیم نقشه راه، کلیات و اهداف آغاز شد و در سال ۱۳۹۴ این اداره کل به طور جدی به آن ورود پیدا کرد و اجرای آن از سال ۱۳۹۶ آغاز شد. در نهایت این امر با انتشار اطلس جغرافیایی مهندسی جنگ جهاد و پس از بررسی‌های گوناگون در فاز اول از جبهه جنوب منطقه فاو و اروندکنار به دلایل عملیات مهندسی انتخاب شد.

ویژگی‌های اطلس جنگ

طلایی یادآور شد: برای تدوین این کتاب از میان همه اسناد ذخیره‌سازی شده پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد، ۲۶۰۰ سند مرتبط شناسایی و به دقت بررسی شده‌اند و همه نقاط شناسایی شده بر روی نقشه پایلوت پیاده شده است و در نهایت ۲ هزار نقطه‌گذاری انجام شد که با استفاده از اسناد و مصاحبه‌ها ۵۲۳ عارضه، شامل ۲۲۹ خاکریز، ۱۵۹ جاده، ۳ کانال، ۶ پل بر روی اروند، ۱۰ دکل دیده‌بانی و ... دارای مشخصات سازنده و تاریخ ساخت شدند.

وی تصریح کرد: در این کتاب برای مشخص شدن ابعاد کار‌ها از تصاویر هوایی استفاده شده و این عکس‌ها گویای شرایط جغرافیایی و ابعاد کار است و همچنین در تدوین این کتاب نوآوری‌ها و ابتکاراتی به کار رفته که در آثار دیگر دیده نمی‌شود.

طلایی گفت: در این اثر فقط به ساخته‌ها و مستحدثات (بناها) فنی و مهندسی پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد پرداخته شده و بسیاری از فعالیت‌های این نهاد که مربوط به چگونگی، چرایی و نحوه مدیریت و فرماندهی، طراحی، پشتیبانی، ارتباط با سایر نهاد‌ها و ... بود، اشاره نشده و در کتاب دیگری به طور مفصل عملکرد جهاد سازندگی در منطقه فاو و اروندکنار و عملیات والفجر ۸ پرداخته خواهد شد.

در پایان این مراسم از کتاب «اطلس پشتیبانی و مهندسی جنگ جهاد» رونمایی و از خانواده‌های شهدای مهندسی جنگ تجلیل شد.

انتهای پیام
captcha