زندگی به سبک منتظرانه/ شما چه کاری برای ظهور حضرت مهدی(عج) می‌کنید؟
کد خبر: 3310795
تاریخ انتشار : ۱۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۰

زندگی به سبک منتظرانه/ شما چه کاری برای ظهور حضرت مهدی(عج) می‌کنید؟

گروه جامعه: اعتقاد و باور به امام زمان(عج) از نظر فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای تأثیرات مثبت فراوانی است که شناخت این آثار در جهت تقویت مبانی والای انسانی در محیط خانواده و جامعه بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش‌ خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، هر شب و روز فرصتی است برای مرور فرهنگ و واژه‌ای به نام انتظار. واژه‌ای که گاه به دلیل بی‌توجهی و نگاه‌های غلط و عامیانه تا جایی پیش می‌رود که امر فرج را نیز به تأخیر می‌اندازد.می‌توان با نگاهی دوباره به موضوع انتظار و ورود این واژه به عمل و زندگی روزمره، تعریفی صحیح و کاربردی و در عین حال مورد رضایت امام زمان (علیه‌السلام) را فراهم نمود.

انتظار حرکت است؛ انتظار سکون نیست

رهبر معظم انقلاب در یکی از بیاناتشان به موضوع انتظار این‌گونه اشاره می‌کنند: «انتظار حرکت است؛ انتظار سکون نیست؛ انتظار رها کردن و نشستن برای این‌که کار به خودی خود صورت بگیرد، نیست. انتظار حرکت است. انتظار آمادگی است. این آمادگی را باید در وجود خودمان، در محیط پیرامون خودمان حفظ کنیم.»

اعتقاد و باور به امام زمان (عج) و معرفت و محبت ایشان از نظر فردی، خانوادگی و اجتماعی دارای تأثیرات مثبت فراوانی است که شناخت این آثار موجب افزایش دلبستگی و تشویق بیشتر در جهت تقویت مبانی والای انسان در محیط خانواده و روابط خانوادگی و تربیت فرزندان خواهد شد.

از سلسله نیازهای انسان، نیاز به معنویت و نورانیت باطن است، در این راستا یکی از نیازهای آدمی، نیاز به حامی معنوی، پدر روحانی و ارتباط ملکوتی با انسان‌های عرشی است. خانواده‌های مهدی باور به زیباترین شکل ممکن می‌توانند از وجود مقدس و نازنین امام مهدی‌(عج) به عنوان پدر معنوی و حامی روحانی خود بهره‌مند شوند. حضرت علی (علیه السلام) در توصیف شخصیت امام می‌فرماید: «امام پدری مهربان و پناهگاه بندگان در مصائب، سختی‌ها و گرفتاری هاست.»( بحارالانوار، ج 25، ص 171)

احساس نظارت مستقیم امام عصر(عج) بر زندگی

خانواده‌های مهدوی باور و مهدی یاور به یک احساس زیبا می‌رسند و آن احساس نظارت مستقیم امام عصر(عج) بر زندگی و اعمال و رفتار و گفتار آنهاست. بر اساس عقائد دینی، ما امام را ناظر بر اعمال خود می‌دانیم. در یک خانواده امام زمانی، میان اعضاء احساس این نظارت و عنایت حضرت، وجود دارد، لذا در انجام اعمال نیک وخیر با سرعت و شتاب افزونتری بر دیگران اقدام می‌کنند و به هنگام انجام معصیت و گناه خود را تحت نظر و کنترل محسوس حضرتش می‌بینند و از آن فاصله می‌گیرند.

تأثیر فضا در تربیت روح و روان تا آنجا اهمیت دارد که برای عبادت در اسلام، اماکن و جایگاه‌های ویژه‌ای تعریف شده است و تجربه گواهی می‌دهد بسیاری از افراد تحت تأثیر فضای معنوی عبادتگاه‌ها و سرزمین‌های مقدس به انقلاب درونی دست یافته‌اند، همچنین برای تسهیل ارتباط با امام زمان (عج) توصیه شده است در مکان‌های منسوب به حضرت همچون سرداب حضرت، مسجد کوفه، مسجد سهله و مسجد جمکران حاضر شویم.

به یاد آن حضرت بودن، ما را مشمول دعاهای خیر ایشان می‌کند

یکی از درخواست‌های مهم و سازنده هر شیعه، بهره‌مندی از دعای خیر امام عصر (عج) است، کسی که حجت زمان است و دعای او به درگاه خداوند متعال مستجاب می‌شود. همواره به یاد آن حضرت بودن، دعا کردن برای تعجیل در فرج ایشان و حرکت در مسیر رضایت آن امام غایب، ما را مشمول دعاهای خیر ایشان می‌کند.

امام زمان (عج) در نامه خود به شیخ مفید (رحمه الله) می‌فرمایند: «چرا که ما مومنان شایسته کردار را با نیاش و دعایی که از فرمانروای آسمان‌ها و زمین پوشیده نمی‌ماند، حفاظت و نگهداری می‌کنیم. بنابراین، قلب‌های دوستان ما به دعای ما به بارگاه الهی، آرامش و اطمینان یابد و به کفایت آن آسوده خاطر باشند. گر چه درگیری‌های هراس انگیز، آنان را به دلهره افکند.»

برترین الگو و زیباترین مدل انسانی

از نیازهای تربیتی انسان در مسیر رشد و تکامل، نیاز به الگو و مدل برای الگوگیری و الگو برداری است. در همین راستا خانواده‌های امام زمانی، دارای برترین الگو و زیباترین مدل انسانی هستند. آنان از عظیم‌ترین پشتوانه تربیتی برخوردارند و با شناخت و تأسی به سیره عملی امام عصر (عج) از امکان رشد و ترقی بسیار بالائی برخوردارند.

سیره حضرت مهدی(عج) در ابعاد گوناگونی همچون سیرت دینی، سیرت خُلقی، سیرت عملی، سیرت انقلابی، سیرت تربیتی، سیرت مالی، سیرت اصلاحی و سیرت قضایی قابل بحث و بررسی است و خانواده‌های مهدی باور با الهام‌گیری از این سیره‌ها، به امام خویش اقتدا می‌کنند.

زندگی شیرین و استمرار حیات انسان به دو عامل اساسی وابسته است؛ وجود نعمت‌های الهی و بهره‌مندی مستمر از آنها، مصونیت از بلاها و آفات در زندگی. معمولاً ما نسبت به هر دو عامل بی‌خبر و غافلیم، اما عده‌ای از خواص با بهره‌مندی از هوشیاری و آگاهی خاص در برابر نعمت‌های الهی شکرگزارند، همواره متذکر نعمت‌ها بوده و استمرار و فزونی آنها را از خداوند طلب می‌کنند.اما در خصوص دفع و مصونیت از بلاها و آفات، حتی بسیاری از خواص هم توجهی ندارند، زیرا از کمیت و کیفیت آنها بی‌خبرند.

خانواده‌های مهدوی، مورد عنایت ویژه آن حضرت قرار می‌گیرند

از سلسله نیازهای انسان، نیاز به معنویت و نورانیّت باطن است، در این راستا یکی از نیازهای آدمی، نیاز به حامی معنوی، پدر روحانی و ارتباط ملکوتی با انسانهای عرشی است. در این خصوص خانواده‌های مهدوی، به خاطر ارتباط بیشتر با امام زمان (عج) مورد عنایت ویژه آن حضرت قرار می‌گیرند و همه خطرات زمینی و آسمانی با دعای خاص امام زمان (عج) از ایشان مرتفع می‌شود. حضرت ولی عصر (عج) در همین زمینه می‌فرمایند:« ما در رعایت حال شما کوتاهی نمی‌کنیم و یاد شما را از خاطر نبرده‌ایم و اگر جز این بود از هر سو گرفتاری به شما رو می‌آورد و دشمنانتان، شما را از میان می‌بردند.»

راهکارهایی برای آماده‌سازی محیطی سرشار از یاد اهل بیت (علیهم السلام)

برای برقراری و تعمیق ارتباطات با اهل بیت (علیهم السلام) و بویژه امام زمان(عج) راهکارهای گوناگونی برای آماده‌سازی محیطی سرشار از یاد اهل بیت (علیهم السلام) وجود دارد. این راه‌کارها نه تنها می‌تواند در امر ظهور موثر باشد بلکه در تشکیل یک خانواده مهدوی و به صورت کلی‌تر جامعه مهدوی اثر‌گذار خواهد بود. برخی موارد پیشنهاد می‌شود تا متناسب با ظرفیت‌های معنوی و علاقه‌مندی بکار گرفته شود.

1. آموزش و عادت دادن فرزندان به اینکه در هر کار خیری رضایت امام زمان (عج) را در نظر بگیرند.
2. نصب تابلوی شریف صلوات بر محمد و آل محمد و عجل فرجهم.
3. شروع غذا با نام خدا و یاد امام زمان (عج) و دعای فرج
4. نصب تابلوهایی از سخنان معصومین (علیهم السلام) و به ویژه امام عصر (عج)
5. خواندن اشعار و یا نصب تابلوهایی که حاوی اشعاری در مدح امام زمان (عج) است.
6. حفظ و تلاوت دعاهای مربوط به آن حضرت و تشویق فرزندان به تلاوت آنها
7. استفاده از ساعت دیواری که در آن به نحوی از امام زمان (عج) یاد شده است.
8. نصب صندوق صدقات درخانه و صدقه دادن روزانه برای سلامتی امام زمان (عج)
9. تهیه یک کتابخانه خانگی از کتاب‌هایی که در مورد امام زمان (عج) نوشته شده است و همت گماشتن به مطالعه وتشویق فرزندان به مطالعه در موضوع زندگی حضرت
10. برگزاری جشن های خانگی و چراغانی اگرچه مختصر، به مناسبتهای نیمه شعبان، سالروز به امامت رسیدن آن حضرت و...
11. تهیه هدیه برای همسر و عیدی دادن به فرزندان در ولادت ائمه (علیهم السلام) و مناسبت‌ها و بویژه روز پانزدهم شعبان
12. آشنائی و آشناسازی خانواده با مراکز، بنیادها و موسساتی که در مسیر امام زمان (عج) و در جهت نشر معارف آن حضرت، فعال هستند.

در آخر می‌خواهیم شما هم پیشنهاد‌های خود را بدهید و بگویید که یک خانواده مهدوی چگونه است و برای اینکه محیطی سرشار از یاد و وجود حضرت مهدی(عج)، داشته باشیم باید چه کنیم؟؟

انتشار یافته: ۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۳
ازیتا چیت ساززاده
|
-
|
۱۳۹۴/۰۳/۱۵ - ۱۱:۲۲
0
2
سلام، من هرصبح نماز برای سلامتی آقا امام زمان میخوانم و بعد آن دعای عهد میخوانم و بعد از نماز اعشا ۲ رکعت نماز استغاثه به صاحب الزمان میخوانم و مشکلاتم را با ایشان درمیان میگذارم و تقاضای کمک میکنم و امیدوارم که در دعای قنوت نمازهای روزانه دعای فرج میخوانم وامیدوارم که از دوستدارانشان باشم و فرجشان نزدیک گردد
captcha