اهتمام ویژه دولت سیزدهم در تحقق عدالت فرهنگی
کد خبر: 4067621
تاریخ انتشار : ۰۹ تير ۱۴۰۱ - ۰۶:۵۴

اهتمام ویژه دولت سیزدهم در تحقق عدالت فرهنگی

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه عدالت فرهنگی در حد یک شعار و نمایش رسانه‌ای در دولت سیزدهم باقی نخواهد ماند، گفت: اهتمام ویژه دولت مردمی به حوزه فرهنگ و هنر است که شاید به دلیل تراکم اخبار اقتصادی تاکنون این مهم کمتر دیده شده است.

نشست رئیس سازمان سینمایی کشور با صنوف و فعالان حوزه سینما کرمانبه گزارش ایکنا از کرمان، محمد خزاعی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس سازمان سینمایی کشور، هشتم تیرماه در نشست صمیمی با صنوف و فعالان حوزه سینما در استان کرمان با اشاره به فلسفه شکل‌گیری سفرهای استانی مدیران سینمایی، گفت: عدالت فرهنگی سرلوحه فعالیت‌ها و مأموریت‌های ما در دوره جدید است و این موضوع ناشی از نگاه کلان دولت مردمی و اهتمام وزیر فرهنگ و ارشاد است.

وی ادامه داد: عدالت فرهنگی در حد یک شعار و نمایش رسانه‌ای در دولت سیزدهم باقی نخواهد ماند زیرا یکی از دغدغه‌های رئیس‌جمهور و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توسعه و تقویت مباحث فرهنگی است، در همین راستا ما مأموریت داریم با حضور میدانی در استان‌ها و با اقدام جهادی نقاط قوت و ضعف استان‌ها و شهرستان‌ها را شناسایی کنیم تا برنامه‌ها و طرح‌های سازنده و مکمل برای آن‌ها فراهم شود.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نارضایتی افرادی در تهران نسبت‌ به اضافه شدن ظرفیت جدید در سینما در استان‌ها و اصرار آن‌ها برای تمرکز تولیدات سینمایی در پایتخت، گفت: معتقدیم سینمای ایران تنها پایتخت و تهران نیست، ما ظرفیت‌ها و نیروهای انسانی بسیار خوبی در شهرستان‌ها داریم که در اغلب دوره‌ها نادیده گرفته شدند؛ البته مشکلات زیرساختی زیادی در شهرستان‌ها وجود دارد که باید رفع شود.

خزاعی بیان کرد: اگر ظرفیت‌های لازم در شهرستان‌ها ایجاد شود، نخبگان هنری و سینماگران مستعد به تهران مهاجرت نمی‌کنند و آن دسته از هنرمندان شهرستانی که توانایی مهاجرت به تهران را ندارند هم سرخورده نمی‌شوند، بنابراین با اجرای الگوی عدالت فرهنگی و توجه به نیازهای استان‌ها و مناطق به دنبال تحقق خواسته‌ها و مطالبات آن‌ها هستیم که البته، بسیاری از این خواسته‌ها در استان‌های مختلف مشترک است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه زیرساخت‌ها در حوزه فرهنگ و هنر مناسب نیست و باید بروز شوند و در این زمینه باید ظرفیت‌های جدید فراهم شود، گفت: سینما صرفا تفریح نیست بلکه بحث کارکردهای آموزشی و تربیتی آن را نیز باید مورد توجه قرار داد که این امر با فراهم شدن زیرساخت‌ها و ایجاد سینماهای مدرن محقق خواهد شد.

به گفته رئیس سازمان سینمایی کشور برآیند پژوهش‌های انجام شده نشان می‌دهد مخاطبان سینما و خانواده‌ها به دنبال تجربه سینما و فیلم دیدن در مکان‌های مدرن هستند و از سینماهای مدرن با شاخص‌ها و استانداردهای متنوع، بهتر استقبال خواهند کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه استان کرمان در زمینه ساخت سالن‌های مدرن سینما، گفت: امیدواریم با مشارکت دستگاه‌های اجرایی ضمن تکمیل شدن چند پروژه ناتمام از جمله سینمای حوزه هنری که ظرفیت بسیار بزرگی است، همچنین ظرفیت سینمایی موجود در مجتمع تجاری برلیان و زیرساخت‌های دیگر، شاهد فراهم شدن زمینه‌ رونق و رشد سینما در استان باشیم و سازمان سینمایی نیز قطعاً در زمینه تجهیز این سالن‌ها در کنار استان قرار دارد.

خزاعی با بیان اینکه وجود فضایی با کیفیت برای نمایش تولیدات سینمایی حق هنرمندان این استان است که تلاش داریم با مشارکت دستگاه‌های اجرایی استان این نیاز بر طرف شود، افزود: باید سازوکاری فراهم شود که هنرمندان شهرستان‌ها مجبور نباشند برای هر اقدامی به تهران مراجعه کنند. همچنین در عرصه تولیدات سینمایی برای شهرستان‌ در نظر داریم شرایط و ظرفیت‌های تازه‌ای را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: جریان فیلمسازی در گذشته برای فیلم اولی‌ها در گرو جریان سرمایه‌داری و پول‌آوری بود به این صورت که هر کسی که پول داشت می‌توانست وارد عرصه فیلم‌سازی شود اما امروز و در راستای عدالت فرهنگی ورود به عرصه ساخت فیلم و جریان فیلم اولی‌ها بر مبنای استعداد و شایسته‌محوری است نه سرمایه‌‌آوری صرف و با این نگاه فرصت برای بخش بزرگی از هنرمندان مستعد ایجاد می‌شود.

رئیس سازمان سینمایی کشور با اشاره به افزایش اعتبارات انجمن سینمای جوان در شهرستان‌ها و شکل‌گیری شوراهای مهم فرهنگی در دولت، گفت: اهتمام ویژه دولت مردمی به حوزه فرهنگ و هنر است که شاید به دلیل تراکم اخبار اقتصادی تاکنون این مهم کمتر دیده شده است.

معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه برای حل دغدغه‌های شهرستان‌ها برنامه‌ جدی داریم و این سفرها نمایشی نیست، افزود: به دنبال تحقق اهداف خود در راستای عدالت فرهنگی و کاهش دغدغه هنرمندان شهرستان‌ها هستیم در همین راستا اقداماتی در حال انجام است که تقویت و تجهیز در حوزه زیرساخت، تجهیز دفاتر انجمن‌های سینمای جوان به سیستم‌های جدید تا پایان سال جاری، فراهم کردن امکانات حداقلی فیلمسازی برای آن‌ها و طراحی رویدادهای اجتماعی در حوزه سینما در قالب جشنواره‌ها و شب سینماگران و... از جمله این اقدامات است.

شهرستان‌ها؛ راه‌گشای مسیر‌ جدید در عرصه سینما

وی با بیان اینکه در تلاش هستیم زیرساخت، تجهیزات، امکانات و شرایط آسان‌تری برای تولیدات فیلم‌ اولی‌ها در استان‌ها فراهم شود، افزود: اگر قرار است مسیر جدیدی در سینما شکل بگیرد قطعاً این امر توسط شهرستان‌ها انجام خواهد شد و در نظر داریم نهضتی در عرصه فیلمسازی در استان‌ها شکل بگیرد؛ اگرچه تاکنون دغدغه استانداری‌ها و بسیاری از مراکز اجرایی استان‌ها سینما نبوده است، اما امروز این دغدغه ایجاد شده است زیرا همه به کارکرد و اهمیت آثار و پیامدهای جریانات فیلمسازی آگاه‌تر شده‌اند.

در این گردهمایی، سینماگران و فعالان سینمایی استان کرمان در بخش گفت و شنود به بیان مشکلات، درخواست‌ها و دغدغه‌های خود پرداختند که لزوم حمایت‌های مادی و معنوی از سینماگران استانی، تمرکززدایی از ساخت تولیدات در پایتخت، فراهم کردن زیرساخت‌های لازم برای جلوگیری مهاجرت نخبگان این حوزه به پایتخت، برگزاری ورکشاپ‌های تخصصی در استان‌، کمک به توسعه و تجهیز سینماها، ارتقا تجهیزات آموزشی فیلمسازی، ضرورت برگزاری جشنواره‌های سینمایی و... از جمله این درخواست‌ها بود.

انتهای پیام
captcha