پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان به‌مناسبت بزرگداشت فردوسی
کد خبر: 3971569
تاریخ انتشار : ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۰

پیام مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمان به‌مناسبت بزرگداشت فردوسی

محمدرضا علیزاده در پیامی به‌مناسبت روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی، بیان کرد: گستره پارسی ما جلوه‌هایی از هویت فرهنگی، تاریخی و اجتماعی ایران با معرفی شاعران و نویسندگان بزرگ، به جهان توانسته است ادبیات و فرهنگ جهان را تحت تأثیر قرار دهد.

به گزارش ایکنا از کرمان، محمدرضا علیزاده، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمان به مناسبت 25 اردیبهشت ماه روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی پیامی صادر کرد. متن این پیام به شرح زیر است:

 «بسمه تعالی

پی افکندم از نظم کاخی بلند

که از باد و باران نیابد گزند

نمیرم ازاین پس که من زنده ام

که تخم سخن را پراکنده ام

«حکیم فردوسی»

ایران اسلامی خاستگاه مدنیت شرقی و جغرافیای تولید گفتمان فاخر فرهنگی با تکیه بر زبان پارسی است، زایش تمدن پارس از هند تا قفقاز، در آینه بی بدیل زبان پارسی جلوه‌گر بوده و هست. گستره پارسی ما جلوه‌هایی از هویت فرهنگی، تاریخی، و اجتماعی ایران عزیز با معرفی شاعران و نویسندگان بزرگ، به جهان توانسته است ادبیات و فرهنگ جهان را تحت تأثیر قرار دهد.

تحولات جهان و کوچک شدن آن به همراه سرعت انتقال اطلاعات سبب شده است که برخی جوامع معاصر دچار گسیختگی فرهنگی  شوند که توجه به بنیان و ظرفیت‌های زبانی یکی از راه‌های مطمئن برای بیرون رفت از آن می‌باشد.

حکیم فردوسی  بین سال‌های 329 تا 416 هجری قمری در توس خراسان زاد و زیست. اساتید ادبیات معتقدند این شاعر بزرگ مثل بقیه بزرگان علم و ادب فارسی، به تمامی دانش زمان خود تسلط داشته و فردی با دانشی والا از حکمت و فلسفه، تاریخ و اسطوره، پزشکی و از همه مهم‌تر ستاره‌شناسی و گاه‌شماری بوده و به همین جهت نیز نامش را از همان ابتدا با عنوان حکیم یاد کرده‌اند. نشانه‌های هریک از این علوم را می‌توان به وضوح از ابیات و اشعار فردوسی گرفت.

شاهنامه پرآوازه‌ترین سروده فردوسی و یکی از بزرگ‌ترین نوشته‌های ادبیات کهن پارسی است، فردوسی شاهنامه را در مدت 25 تا 30 سال سرود سخنوری است که اساتید او را در تاریخ ادبیات ایران بی مانند می دانند، سخنوری که نام ایران را بر تارک ادبیات دنیا برای تمام تاریخ نگاشته است.

شاهنامه فردوسی با محتوایی قریب پنجاه هزار بیت اعم از داشتن امید به بارگاه الهی، پند و اندرز، حکمت و تمثیل، داستان حکیمانه، و...، با تکیه بر عبرت از شکست‌ها و امید به پیروزی، بلندهمتی، وفاداری به پیمان، ناپایداری دنیا، و... حماسه‌ای است جهانی و سندی گویا و ماندگار بر هویت مردمی؛ با اشتمال بر تاریخ ایران و قدرت تولید گفتمان فرهنگی و هویتی می‌تواند تکیه گاهی کم نظیر برای کشورهای حوزه فرهنگی در تقویت هویت ملی باشد.

اینجانب ضمن تبریک بیست و پنجم اردیبهشت، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسیِ حکیم، خواستار توجه هرچه بیشتر دستگاه‌های فرهنگی به این چشمه زاینده فرهنگ و اعتلای زبان فارسی هستم و حمایت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی را از جمیع سازمان‌ها و گروه‌های تاثیرگذار در این امر مهم اعلام می‌دارم.»

 

انتهای پیام
captcha