مقام و منزلت امیرالمؤمنین علی(ع)
کد خبر: 3968625
تاریخ انتشار : ۱۲ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۱:۵۸

مقام و منزلت امیرالمؤمنین علی(ع)

امام علی(ع) کسی است که مناقب و فضایلش زمین و زمان را پر کرده است. در بیان بزرگی جایگاه ایشان همین بس که علی تنها مولود کعبه در طول تاریخ است.

امام علی(ع) تنها مولود کعبه، یار و یاور پیامبر، دلاور مرد صحنه نبرد، بزرگ‌مردی که مظهر راستی و عدالت است. علی کسی است که مناقب و فضایلش زمین و زمان را پر کرده است. وی جایگاه و منزلتی ارزشمند داشت که هیچ یک از بندگان خدا چنین جایگاهی نداشته‌اند.

برجستگی شخصیت ایشان زمانی مشخص می‌شود که در سخنان دیگران تجلی می‌یابد. در این گفتار قصد داریم  به بیان منزلت و جایگاه امام علی(ع) بپردازیم.

از ویژگی‌های مهم امام علی(ع) ولادت ایشان در کعبه است و این فضیلت مخصوص آن حضرت است که نه در گذشته برای کسی این موقعیت پیش آمده و نه در آینده برای کسی میسر خواهد شد. این کرامتی است از سوی خداوند متعال که به‌صورت معجزه‌ای با عظمت به امیرالمؤمنین عطا شده است.

ابن عباس از رسول خدا(ص) نقل می‌‌کند: «در شب معراج دیدم بر در بهشت نوشته شده بود: لا اِله اِلّاَ اللّهُ مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللّهِ عَلّیٌّ حِبُّ اللّهِ والحَسَنُ والحُسینُ صَفوَةُ اللّهِ فاطمةٌ خیرةُ اللّهِ وَ عَلی باغِضِهم لَعنُة اللّهِ».

قرطبی از رسول خدا نقل کرده است: «پیشتازان امت‌ها سه نفرند که به مقدار طرفة العین به خدا کفر نورزیده‌اند: علی‌بن‌ابی‌طالب که افضل آنهاست، مؤمن آل فرعون و صاحب یاسین و اینان صدیقون هستند.

ابن عباس می‌گوید: « از رسول خدا شنیدم که به علی(ع) می‌فرمود یا علی من و تو از نور خدای بزرگ آفریده شده‌ایم...، علی از من و من از علی هستم...، هر کس او را دوست بدارد مرا دوست داشته است و هرکس با او کینه ‌توزی کند با من کینه توزی کرده است».

رسول خدا(ص) فرموده‌اند: « علی نسبت به من چون سرم نسبت به بدنم است».

امام علی(ع) به واسطه منزلت عظیم و جایگاه والایشان هیچگاه فراموش نخواهند شد و به رغم تمام تلاش‌هایی که مخالفان و معاندان علی(ع) در طول تاریخ اسلام انجام دادند تا مقام و منزلت وی را کوچک شمارند باید او را مصداق آیه شریفه «یُرِیدُونَ لِیُطْفِئُوا نُورَ اللَّهِ بِأَفْوَاهِهِمْ وَاللَّهُ مُتِمُّ نُورِهِ وَلَوْ کَرِهَ الْکَافِرُونَ» دانست؛ «آنها می‌خواهند نور خدا را با دهان‌های خود خاموش سازند، ولی خدا نور خود را کامل می‌کند، هر چند کافران خوش نداشته باشند».

منابع: قرآن سوره صف، کتاب قصه کوفه تألیف علی نظری منفرد

انتهای پیام
captcha