دخانیات مهم‌ترین دلیل بیماری‌های غیرواگیر
کد خبر: 3819684
تاریخ انتشار : ۲۶ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۲

دخانیات مهم‌ترین دلیل بیماری‌های غیرواگیر

گروه اجتماعی ــ معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه دخانیات مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیرواگیر است، گفت: در جهان یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده دخانیات هستند و ۸۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از استعمال دخانیات در کشورهای در حال توسعه است.

به گزارش ایکنا از کرمان، سیدوحید احمدی‌طباطبایی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان امروز یکشنبه، 26 خرداد در جمع خبرنگاران گفت: در طرح کنترل فشارخون تاکنون تعداد افرادی که به مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراجعه کردند از مرز ۱۷۶ هزار نفر عبور کرده است.
وی افزود: پیش‌بینی وزارت بهداشت برای استان کرمان، شرکت ۳۰۰ هزار نفر در این طرح است و این در حالی است که یک هفته از اجرای این طرح بیشتر نگذشته و در این زمینه آمار قابل قبولی به دست آمده است.
احمدی‌طباطبایی با اشاره به اینکه دخانیات مهم‌ترین عامل خطر بیماری‌های غیرواگیر است، بیان کرد: در جهان یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفر مصرف‌کننده دخانیات هستند و ۸۰ درصد مرگ و میرهای ناشی از استعمال دخانیات در کشورهای در حال توسعه است.
وی با اشاره به اینکه ۳۰ میلیارد تومان در هر سال صرف درمان بیماری‌های ناشی از استعمال دخانیات می‌شود، تصریح کرد: حدود ۵ هزار و ۵۰۰ نفر بر اثر مواجه با دود دخانیات در ایران و جهان جان خود را از دست می‌دهند.
احمدی‌طباطبایی با بیان اینکه بیش از ۷ هزار ماده و ترکیب شیمیایی در دود سیگار وجود دارد که بسیاری از آن‌ها سمی هستند، گفت: هر فرد مصرف‌کننده قلیان در هر وعده معادل ۱۰۰ تا ۲۰۰ نخ سیگار دود حاوی مواد شیمیایی سرطان‌زا دریافت می‌کند‌.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان یادآور شد: ۹۰ درصد افرادی که به استعمال دخانیات اعتیاد پیدا می‌کنند از دوران نوجوانی یعنی از سن ۱۰ تا ۱۹ سالگی شروع به مصرف کرده‌اند.
وی اظهار کرد: مهم‌ترین عوامل گسترش مصرف قلیان افزودن مواد معطر و اسانس‌ها برای کم کردن سختی و تندی دود توتون و ایجاد جذابیت برای مصرف‌کنندگان، استفاده خانوادگی و گروهی از قلیان به‌عنوان یک وسیله برای گذراندن اوقات فراغت و ... است.
احمدی‌طباطبایی ادامه داد: برخی افراد سودجو مواد روانگردان مانند گراس و حشیش را به تنباکوها و قلیان اضافه می‌کنند تا مشتریان را در دام اعتیاد بیندازند و درآمد بیشتری داشته باشند.
وی تأکید کرد: از جمله راهکارهای کاهش تقاضا دخانیات افزایش مالیات بر دخانیات، اجرای کانال ممنوعیت تبلیغات، هشدار در خصوص خطرات مصرف دخانیات، کمک به ترک استعمال دخانیات، پایش مصرف دخانیات و سیاست‌های پیشگیرانه است.
انتهای پیام

captcha